Кулеба описав наступні три фази війни з росією

Читать на русском
Перша фаза війни – повне відновлення територіальної цілісності України, друга – притягнення до відповідальності винних та виплата компенсацій, третя – покаяння росіян.

Спочатку Україна повністю відновить територіальну цілісність, потім буде друга фаза війни – притягнення до відповідальності винних та виплата компенсацій. Після цього настане третя фаза – покаяння російського народу.

Про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів в інтерв'ю «Радіо Свобода».

З кремля дзвонили з пропозиціями капітулювати, а Зеленський був готовий піти з посади – розслідування WP про перші дні війниУ розслідуванні видання WP йдеться, що в перші дні війни Сергій Шойгу та Дмитро Козак передавали українській стороні пропозиції капітулювати. Володимир Зеленський у свою чергу був готовий піти у відставку, якби це допомогло покласти край війні.

За словами Кулеби, перемога України у цій війні – це повне відновлення її територіальної цілісності, де можливо військовим, а де дипломатичним шляхом.

«Потім настане друга фаза війни – це буде притягнення винних у воєнних злочинах, у геноциді, у злочинах проти людяності, злочині агресії до відповідальності і виплата компенсацій. А потім настане третя фаза – покаяння російського народу, російської еліти. Я колись це казав і мене потім розривали на всіх російських пропагандистських шоу, але я абсолютно продовжую вірити, що настане день, коли якийсь лідер росії, хто б це не був, приїде в Україну, стане на коліно перед пам’ятником жертвам російської агресії, буде дуже довго стояти на колінах і вибачатиметься перед українським народом за все зло заподіяне нам», – сказав глава МЗС.

Саме після третьої фази, вважає Кулеба, буде остаточна перемога України.

Нагадаємо, на думку британського експерта, володимир путін може запропонувати Україні в листопаді мирні переговори.

Михайло Подоляк говорив, що зараз Володимир Зеленський не збирається йти на переговори з росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: