Путін знову заявив, що росія «нічого не почала» в Україні та через війну «нічого не втратить»

Читать на русском
Путін знову заявив, що вторгнення в Україні було нібито дзеркальною відповіддю, і зараз росія лише намагається закінчити військові дії.

Президент рф володимир путін заявив, що росія «нічого не починала» в Україні з точки зору військових дій, а лише «намагається закінчити». Крім того, він вважає, що рф в результаті війни нічого не втратить, а тільки «зміцнить суверенітет».

Ці заяви він зробив під час Східного економічного форуму, повідомляють пропагандистські ЗМІ.

NYT: Указ путіна про збільшення армії – остання ознака підготовки до затяжної війни в УкраїніВійна в Україні може затягнутися до наступної зими чи навіть довше – про підготовку до затяжного конфлікту говорить указ путіна про збільшення чисельності російської армії.

«Ми нічого не розпочали з точки зору воєнних дій, а намагаємось лише закінчити. Вони розпочалися там у 2014 році. Ті, хто не хотів нормального розвитку, а піддавав геноциду людей протягом восьми років. Після багаторазових спроб вирішити це питання мирним шляхом росія вирішила відповісти дзеркально — озброєним шляхом. Ми це зробили свідомо, всі наші дії — наш обов'язок, і його ми виконаємо», – заявив путін.

Він вважає, що росія після початку повномасштабної війни «нічого не втратила і не втратить», а головним надбанням буде «зміцнення суверенітету».

«Так, відбувається певна поляризація, але я вважаю, що це все піде на користь. Все непотрібне і шкідливе буде відкинуто, ми набиратимемо темпи розвитку. А сучасний розвиток може бути заснований лише на суверенітеті», – додав він.

До речі, про російські втрати: за даними Генштабу ЗСУ, на сьогоднішній день вони вже складають 50 тисяч 610 військовослужбовців.

Нагадаємо, у липні путін теж говорив, що росія «ще серйозно нічого не починала в Україні».

Як згодом розшифрував його слова Дмитро Пєсков, це означає, що росія в ході війни задіяла «лише незначну частину свого потенціалу».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: