Зеленський натякнув на точковий контрнаступ на різних напрямках

Читать на русском
Контрнаступ українських військових триває не лише на Херсонщині. Зеленський натякнув, що для росіян можуть бути деякі сюрпризи.
Фото: ABC

Президент України Володимир Зеленський натякнув, що Збройні сили проводять контрнаступ не лише на херсонському, але й на інших напрямках.

Про це він розповів в інтерв'ю на каналі ABC.

Як розгортається контрнаступ ЗСУ на півдні – оцінка ISWКонтрнаступ України на півдні є згуртованим процесом, але для результату потрібен час. Втім, аналітики вважають, що дії ЗСУ вже призводять до передислокації та зміни пріоритетів російських військ.

На запитання журналіста, чому українські військові вирішили розпочати контрнаступ у Херсонській області саме зараз, Зеленський відповів: «Я не скажу, що це лише контрнаступ на Херсонщині... Є напрям чи напрямки — у множині — і ми маємо рухатися вперед».

На прохання уточнити, що контрнаступ на Херсонщині не єдиний, що відбувається в Україні, Зеленський сказав, що «не може обговорювати деталі будь-яких військових дій» і хоче, «щоб противник отримав від нас кілька сюрпризів».

Зеленський додав, що українці не поступляться жодними територіями і деокупація – лише питання часу, хоч і складне завдання.

Нагадаємо, що російська армія на півдні України зазнає втрат та потроху перемелюється. Тільки перші чотири дні обійшлися окупантам в мінімум півтори тисячі одиниць особового складу вбитими та пораненими.

Раніше повідомляли, що український контрнаступ просувається на півдні та сході. Українські військові просуваються за кількома напрямками у західній частині Херсонської області та захопили територію за річкою Сіверський Донець у Донецькій області.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: