Скільки території відбили українські військові у Харківській області – оцінка ISW

Читать на русском
За оцінкою аналітиків, ЗСУ просунулися щонайменше на 20 кілометрів у східній частині Харківської області, відбивши приблизно 400 квадратних кілометрів території.

Українські війська 6-7 вересня відвоювали 400 квадратних кілометрів території на північний захід від Ізюму в рамках високоефективного контрнаступу на південному сході Харківської області.

Таку оцінку надали аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Російська армія тікає з Балаклії – ГрозєвРосійські окупанти почали втечу з Балаклії, стверджує журналіст-розслідувач Грозєв. Про втечу росіян пишуть російські пропагандисти

В ISW вважають, що українські сили на південному сході Харківської області, ймовірно, використовують перекидання російських військ на південь для проведення дуже ефективного контрнаступу на північний захід від Ізюму.

«Українські сили, ймовірно, використали тактичну раптовість, щоб 7 вересня просунутися як мінімум на 20 км углиб утримуваної рф території у східній частині Харківської області, відбивши приблизно 400 квадратних кілометрів території. Російські джерела стверджували, що російські війська почали перекидати в цей район підкріплення для захисту від наступу українців, і угрупування в цьому районі, ймовірно, було недостатньо укомплектоване», – йдеться у звіті.

Крім того, аналітики з посиланням на українські та російські джерела повідомляє про активність на двох основних напрямках у Херсонській області: у північній частині на південь від кордону з Дніпропетровською областю та у західній частині вздовж кордону з Миколаївською областю.

Нагадаємо, за даними аналітиків, українські військові 6 вересня провели контратаку в Харківській області в районі Балаклії та, ймовірно, відкинули росіян на лівий берег річок Сіверський Донець та Середня Балаклійка.

Напередодні у вечірньому зверненні президент Володимир Зеленський також підтвердив, що з Харківської області надходять добрі новини від ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: