ЗСУ контратакували в Харківській області та могли відбити селище Вербівка в районі Балаклії – ISW

Читать на русском
Українські військові провели контратаку в Харківській області в районі Балаклії та, ймовірно, відкинули окупантів на лівий берег річок Сіверський Донець та Середня Балаклійка.

Українські сили 6 вересня провели контратаку в Харківській області в районі Балаклії, яка, ймовірно, відкинула росіян на лівий берег річок Сіверський Донець та Середня Балаклійка. Ймовірно, також, що ЗСУ відбили селище Вербівка, яке знаходиться на північний захід від Балаклії.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Контрнаступ ЗСУ на Сході: Арестович озвучив подробиціАрестович, як і Лещенко минулої доби раніше, анонсував, що подробиці розповість у зверненні президент Зеленський, але він поки що не коментував цих подій.

«На кадрах із геолокацією, опублікованих 6 вересня, видно українську піхоту у східній Вербівці. Декілька російських джерел визнали українські успіхи у Вербівці та повідомили, що російські війська зруйнували невказані мости на східних околицях Балаклії, щоб запобігти подальшому просуванню українських військ. На зображеннях, опублікованих 6 вересня, також видно зруйнований міст через річку Середня Балаклійка – географічний об'єкт, за яким, ймовірно, проходить лінія російського фронту на цій ділянці. Користувачі соціальних мереж повідомили, що 6 вересня російські війська відійшли з блокпостів за шість кілометрів на захід від Балаклії», – йдеться у звіті.

Аналітики також вважають, що росіяни, ймовірно, більше не зберігають своїх колишніх позицій у Байраку та Новій Гусарівці (на південь від Балаклії на правому березі річки Сіверський Донець) – ці позиції вони могли залишити ще наприкінці серпня.

В ISW зазначили, що українська контратака в Харківській області була спричинена, ймовірно, передислокацією російських військ із цього району для посилення позицій у Херсонській області.

Нагадаємо, Олексій Арестович заявив, що внаслідок контрнаступу ЗСУ отримали можливість обстрілювати окупантів в Ізюмі на Харківщині та на Донецькому напрямку.

Нещодавно президент Володимир Зеленський натякнув, що Збройні сили проводять контрнаступ не лише на херсонському, а й на інших напрямках.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: