Порівняв себе з Петром I: путін заявив, що роль росії полягає у «поверненні» територій

Читать на русском
Путін вважає, що роль сучасної росії – повертати та зміцнювати суверенітет та території, як колись робив Петро Перший.

Президент володимир путін заявив, що роль сучасної росії полягає в тому, щоб «повертати і зміцнювати» суверенітет і території.

Про це він сказав під час зустрічі з молодими підприємцями.

Путін налаштував проти себе російську еліту, у кремлі сподіваються на його відхід у «в найближчому майбутньому» – ЗМІУ росії незадоволені путіним – і ті, хто виступає за війну в Україні, і ті, хто проти. Але хоча у владі й обговорюються постаті наступників, змова чи силове усунення президента не готується.

«Петро Перший Північну війну 21 рік вів. Здавалося б, воював із Швецією, щось відторгав. Нічого не відторгав, він повертав. Там, де Петербург заснований — коли він заклав цю столицю, жодна з країн Європи не визнавала цієї столиці, визнавали її за Швецією. А там споконвіку поряд з фінно-угорськими народами жили слов'яни, причому територія перебувала під контролем російської держави. Чого він поліз туди? Повертав. І зміцнював», – цитують путіна пропагандистські ЗМІ.

«Зважаючи на все, на нашу долю теж випало повертати і зміцнювати, і, якщо ми виходитимемо з того, що ці базові цінності становлять основу нашого існування, ми, безумовно, досягнемо успіху у вирішенні завдань, які перед нами стоять», – вважає російський диктатор.

Нагадаємо, сьогодні зі ЗМІ стало відомо, що кремль хоче об'єднати так звані «ДНР» та «ЛНР», а також окуповані території Херсонської та Запорізької областей до одного «федерального округу» у складі росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: