Путін погрожує «обмежити» експорт зерна з України

Читать на русском
Путін заявив, що варто подумати про обмеження експорту українського зерна за деякими напрямками. Він збирається обговорити це з Ердоганом.

Президент росії володимир путін погрожує «обмежити» експорт зерна з України «за деякими напрямками».

Заява прозвучала під час виступу на засіданні Східного економічного форуму.

«Росія зробила все, щоб українське зерно було вивезене та інтереси голодуючих країн були забезпечені. Я зустрічався з лідерами африканських країн та пообіцяв їм зробити все можливе. Ми зробили це разом із Туреччиною», — заявив путін.

При цьому, за його словами, майже все зерно нібито не було доставлене до тих країн, які потребували його найбільшою мірою.

«Якщо виключити Туреччину як посередника, то все зерно направлене не в країни, що розвиваються, і найбідніші, а в країни Євросоюзу. За такого підходу масштаб проблем із продовольством у світі лише наростатиме, що може призвести до гуманітарної катастрофи. Це змушує задуматися про те, щоб обмежити вивіз зерна за деякими напрямами», - заявив російський диктатор.

Він додав, що «порадиться щодо цього питання з Ердоганом».

Раніше представник рф в ООН Василь Небензя заявив, що в рамках зернової угоди «не було забезпечено експорт російського продовольства та добрив». Тому, за його словами, росія не відкидає відмови від угоди.

Нагадаємо, за місяць роботи зернового коридору із трьох морських портів України вивезли майже один мільйон тонн зернових та агропродукції.

Деталі зернової угоди можна дізнатися тут.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: