Путін заявив, що «США намагаються затягнути війну в Україні»

Читать на русском
Путін знову виправдав своє вторгнення в Україну необхідністю захистити росію та жителів Донбасу, а також звинуватив США у затягуванні війни.

Володимир путін, який уже півроку здійснює проти України неспровоковану, повномасштабну збройну агресію, звинуватив США у «спробі затягнути війну».

Таку заяву президент рф зробив у ході виступу на московській конференції з міжнародної безпеки.

Путін заявив, що США «та їхні васали грубо втручаються у внутрішні справи суверенних держав – організовують провокації, державні перевороти, громадянські війни». І мета цього всього, за словами путіна, – зберегти своє домінування.

Путін може запропонувати Україні мирні переговори у листопаді – британський експертЯкщо Захід демонструватиме єдність у питанні України, а росія не зможе змінити хід битви за Херсон, путіну рано чи пізно доведеться домовлятися. Приблизно в листопаді він може запропонувати мирні переговори Україні, вважає експерт.

Весь «колективний Захід», як сказав російський президент, нібито розвалює систему європейської безпеки.

«Для утримання своєї гегемонії їм потрібні конфлікти. Саме тому вони приготували народу України долю гарматного м'яса, реалізували проєккт «анти-росія», заплющували очі на поширення неонацистської ідеології, на масові вбивства мешканців Донбасу, накачували та продовжують накачувати київський режим озброєннями, зокрема важкими. У цих умовах ми ухвалили рішення щодо проведення в Україні спеціальної військової операції у повній відповідності до Статуту ООН. Цілі цієї операції визначені чітко та ясно – це забезпечення безпеки росії та наших громадян, захист жителів Донбасу від геноциду. Ситуація в Україні показує, що США намагаються затягнути цей конфлікт», – заявив путін.

Раніше прессекретар путіна Дмитро Пєсков розповідав, як Україна може «зупинити війну до кінця доби».

Нагадаємо, напередодні путін хвалився, що російська зброя «випереджає іноземні аналоги на роки та десятиліття».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: