США готують посилення санкцій проти росії, щоб боротися зі спробами обходу обмежень – WSJ

Читать на русском
Адміністрація Байдена планує нівелювати російські надприбутки від енергоносіїв, а також змусити інші країни відмовитися від співпраці з росією
Ілюстративне фотоДзеркало тижня

У США ведеться підготовка до значного посилення санкцій проти росії. При цьому адміністрація президента Джозефа Байдена орієнтується в першу чергу на перекриття для росії шляхів обходу існуючих санкцій - щоб росіяни не могли переорієнтувати свою торгівлю на Китай, або на Індію.

Про це повідомляє американське видання The Wall Street Journal.

Вони сподіваються, що все обійдеться. Колонка Леоніда ШвецяДивуватися з того, що більшість росіян вважають за краще не помічати, що залишилися без майбутнього, не доводиться. Величезний народ живе в ілюзорній переконаності, що йому нічого не буде за те, що він влаштував бійню в Європі.

Посилення санкцій, розповіли газеті джерела в адміністрації Білого дому, спрямоване на усунення можливостей, які забезпечують росії критично важливий імпорт (у тому числі військовий), а також надприбутки, які поповнюють російський бюджет і кишені путіна.

Якими можливими заходами Вашингтон може вдарити по росії:

  • жорсткі санкції проти будь-яких іноземних банків і торгових криптовалютних майданчиків, які росія використовує для отримання доступу до міжнародних валют;
  • конфіскація банківських рахунків і корпоративних активів російських олігархів, які внесені в санкційні списки США і ЄС;
  • жорсткі санкції та заходи впливу на іноземні компанії, які всупереч санкціям продовжують експорт заборонених товарів до росії.

Ускладнить втечу росіян: Шольц засумнівався в необхідності візових санкційЗаборона видачі віз росіянам ускладнить можливість їхньої втечі від диктатури керівництва країни-агресора.

«Також це означає, що необхідно переконати такі країни, як Китай та Індія, які не приєдналися до економічних санкцій Заходу, зменшити фінансові та торговельні потоки, що все ще надходять до росії» - йдеться в матеріалі.

Таким чином, адміністрація Байдена планує нівелювати російські надприбутки від енергоносіїв, оскільки попри ембарго, через різке зростання цін росія все ще отримує занадто багато грошей. Ще одна мета - змусити інші країни не співпрацювати з росією, в першу чергу, мова йде про Китай та Іран, перший може постачати росії необхідні технології, а другий - військові товари.

Нагадаємо, Естонія запропонувала включити всеосяжне ембарго на енергоносії у восьмий пакет санкцій Європейського Союзу проти росії.

Санкції, які впровадили проти росії західні країни, призвели до різкого падіння рівня життя росіян. Зараз росія відчуває дефіцит товарів, а росіяни відчувають на собі вплив потужної інфляції. Проте, критичний ефект західних санкцій економіка росії відчує не раніше кінця 2023 року, за умови відсутності нових обмежувальних заходів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: