Кабмін запровадить санкції проти викладачів-колаборантів

Читать на русском
Влада України має намір запроваджувати санкції проти викладачів на окупованих територіях, які перейшли на сторону росіян.

Влада України має намір запроваджувати санкції проти викладачів на окупованих територіях, які перейшли на сторону росіян. Крім цього, обмеження впроваджують й проти «навчальних закладів», які працюють за «освітніми стандартами» росії.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства інтеграції.

Відповідне рішення ухвалив Кабінет міністрів на засіданні 2 вересня. Формат санкцій розглядатиме Рада нацбезпеки та оборони.

До очного навчання готові вже понад 60% шкіл – МОНВ Україні з кожним тижнем зростає кількість навчальних закладів, де діти можуть займатись у класах за партами.

«Викладачі та освітні установи на ТОТ, які поширювали освітні стандарти росії та визнають освітні кваліфікації, присвоєні установами вищої освіти росії, потрапляють під спеціальні економічні та інші санкції строком на 5 років», - йдеться в повідомленні.

Під українські санкції також потрапили російські виші, їхні керівники та науковці, які поширюють пропаганду війни. Усього санкції запровадили проти 81 фізичної та 53 юридичних осіб.

Раніше прокуратура повідомила про підозру колаборантам-«правоохоронцям» у Луганській області.

У Раді також нагадали, що вчителів на тимчасово окупованій території можуть притягнути до відповідальності за співпрацю з росією. Це зроблять у разі, якщо педагоги почнуть викладати предмети за освітніми програмами кремля.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: