Путін заявив, що хоче «підсилити безпеку» на Запорізькій АЕС

Читать на русском
Путін заявив, що довіряє звіту МАГАТЕ щодо Запорізької АЕС. Він також збрехав, що на станції немає російської військової техніки.

Президент росії володимир путін заявив, що доручив Росатому подати додаткові пропозиції для «посилення безпеки» Запорізької АЕС, яку захопили його війська.

Він сказав про це на Східному економічному форумі, повідомляє РИА Новости.

«Я попросив учора керівника «Росатому», щоб подав додаткові пропозиції щодо забезпечення безпеки (ЗАЕС). Бо там таки головна загроза – це не реактори, а сховища відпрацьованого палива», – заявив путін.

З'явився звіт МАГАТЕ за підсумками візиту на Запорізьку АЕС: що запропонували експертиЗвіт МАГАТЕ за підсумками інспекції на Запорізьку АЕС в Енергодарі, яку з березня захоплено російськими окупантами.

Він також сказав, що довіряє звіту МАГАТЕ: але, за його словами, організація нібито перебуває під тиском США та європейських країн, тому не може «прямо сказати, що обстріл електростанції відбувається з української території».

Крім того, путін збрехав, що на захопленій Запорізькій АЕС немає військової техніки росії. «Там Росгвардія стоїть, охороняє периметр та внутрішню частину станції, от і все. Росгвардія займається охороною станції, забезпечує безпеку. Техніка наша, у тому числі бойова, яка забезпечує контрбатарейну боротьбу, на станції не знаходиться, вона винесена за периметр станції досить далеко», – сказав президент рф.

Нагадаємо, 1 вересня на Запорізьку АЕС приїжджала місія Міжнародного агентства з атомної енергії. Як відбувся візит експертів, розповів співробітник станції.

Учора МАГАТЕ оприлюднило звіт за підсумками інспекції на Запорізькій АЕС. Фахівці, зокрема, закликали встановити довкола станції «зону безпеки».

Генеральний секретар ООН вважає, що російські та українські військові повинні взяти на себе зобов'язання не проводити військові дії на АЕС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: