Російські війська стріляють з РСЗВ біля енергоблоків Запорізької АЕС – The Insider

Читать на русском
Окупанти встановили реактивні системи залпового вогню неподалік енергоблоків Запорізької АЕС та ведуть звідти обстріл.
Главком

Окупанти встановили реактивні системи залпового вогню неподалік енергоблоків Запорізької АЕС та ведуть звідти обстріл.

Про це пише The Insider.

Журналісти-розслідувачі отримали відео роботи російських реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) з території Запорізької атомної електростанції. Відео було знято в ніч із 2 на 3 вересня.

«Докази роботи РСЗВ росіян з території ЗАЕС у ніч із 2 на 3 вересня. На кадрах відео The Insider видно, що РСЗВ розташовані у безпосередній близькості до енергоблоку і ведуть звідти обстріл», – йдеться в повідомленні.

Работа российских РСЗО с территории ЗАЭС в ночь со 2 на 3 сентябряThe Insider

У виданні додають, що на захід від ТЕС знаходиться територія самої АЕС, але чи справді реактивні снаряди запускають саме з території станції, точно встановити неможливо.

Нагадаємо, Генеральний директор Міжнародного агентства ООН з атомної енергетики (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі заявив, що переважна більшість систем на Запорізькій атомній електростанції знаходиться в робочому стані та функціонує. Однак фізична цілісність деяких будівель ЗАЕС порушена.

Раніше в Офісі президента України висловили здивування тим, що візит місії Міжнародного агентства з атомної енергетики (МАГАТЕ) на ЗАЕС тривав лише дві години. Там не розуміють, що можна було зробити за такий короткий час.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: