Третій корпус не прийде: Арестович прокоментував реальність перекидання нових військ рф під Херсон

Читать на русском
Третій армійський корпус вже знаходиться на території України. Однак росіяни розкидали його по декількох різних напрямках
Олексій АрестовичСкриншот

Російські окупанти не зможуть перекинути під Херсон свій третій армійський корпус з 15 тисяч військовослужбовців. Для цього потрібна низка можливостей, а їх у росіян немає.

Про це заявив радник Офісу президента України Олексій Арестович в ефірі у російського правозахисника Марка Фейгіна.

За словами Арестовича, третій корпус вже знаходиться на території України. Однак росіяни розкидали його по декількох різних напрямках. Для того, щоб кинути їх під Херсон, корпус спочатку знову треба зібрати в єдине ціле.

ЗСУ на Херсонському напрямку звільнили чотири населених пункти – CNNГоловною метою українських військ на цьому напрямку залишається звільнення Херсона. Поки що наступ розвивається досить вдало

Але зробити цього окупантам не дадуть - для такого перекидання потрібні цілі комунікації, а мости та переправи знищуються ударами ЗСУ в рамках зриву постачання російського угруповання.

«Тобто ми придушуємо їхні спроби налагодити постачання своїх угруповань на правому березі... йде бойова робота» - резюмував він.

Нагадаємо, вранці 29 серпня стало відомо, що Збройні Сили України почали наступальні дії за багатьма напрямками на півдні України. Вже до обіду першу лінію оборони окупантів було прорвано в трьох місцях, під контроль ЗСУ перейшов Сухий Ставок.

Сили оборони півдня, коментуючи наступ, нагадали, що будь-яка військова операція потребує тиші, тому говорячи про контрнаступ українських сил на півдні, потрібно набратися терпіння та зачекати на результат.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: