ЗСУ відбили наступи росіян на п'яти напрямках – Генштаб

Читать на русском
Окупанти зосередилися на встановленні повного контролю над територією Донецької області, утриманні захоплених районів Херсонської, частини Харківської, Запорізької та Миколаївської областей.

Українські військові відбили наступи російської армії в районі населеного пункту Уди (Харківський напрям), Шнурки (Слов'янський напрям), Зайцевого, Шумов та Кодеми (Бахмутський напрям), Мар'їнки та Новомихайлівки (Авдіївський напрям) та Потьомкіного (Південнобузький напрям).

Про це повідомляє Генштаб.

У Генштабі наголосили, що окупанти зосередили зусилля на встановленні повного контролю над територією Донецької області, утриманні захоплених районів Херсонської, частини Харківської, Запорізької та Миколаївської областей.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація без істотних змін. Зберігається загроза завдання ракетних та авіаційних ударів з території та повітряного простору Білорусі.

На Сіверському напрямку противник продовжує утримувати окремі збройні сили рф в прикордонних районах Брянської та Курської областей. Ворог здійснив артилерійські обстріли в районах населених пунктів Ободи, Нововасилівки та Миропільської Сумської області.

На Слобожанському напрямку противник продовжує ведення бойових дій з метою утримання раніше зайнятих рубежів та недопущення наступу підрозділів сил оборони.

На Харківському напрямку ворог здійснив обстріл зі ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Прудянка, Дементіївка, Руська Лозова, Петрівка, Старий Салтів, Питомник, Соснівка та Великі Проходи. Задіяв авіацію для удару біля Гусарівки.

Також окупанти вели наступальний бій з метою покращення тактичного становища в районі населеного пункту Уди, але відійшли після вогневого ураження ЗСУ.

Зеленський: Війна почалася в Донбасі та Криму, вона там і закінчитьсяУкраїна повертає свої землі й вона поверне все, що їй належало, крок за кроком вийшовши на законний державний кордон України

На Слов'янському напрямі підрозділи ворога продовжували обстріли зі ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню недалеко від Великої Камишевахи, Краснопілля, Дмитрівки, Бражківки, Долини та Богородичного.

Підрозділи противника зробили спробу ведення штурмових дій у напрямі Шнурків – успіху не мали та відійшли.

На Краматорському напрямку окупанти обстрілювали зі ствольної та реактивної артилерії райони Званівки, Сіверська, Верхньокам'янського та Слов'янська. Нанесли авіаудари біля Григорівки та Пришибу.

На Бахмутському напрямку зафіксовано обстріл з танків, ствольної та реактивної артилерії недалеко від Соледара, Долини, Зайцевого та Білогорівки. Також ворог завдав авіаударів у районах населених пунктів Соледар та Кодема, а також ракетний удар біля Костянтинівки.

Окупанти вели наступальні бої у напрямах Зайцевого, Шумов та Кодеми – отримали відсіч і відступили.

На Авдіївському напрямку тривають артилерійські обстріли в районах населених пунктів Опитне, Первомайське, Авдіївка, Мар’їнка, Новоолександрівка, Водяне, Новомихайлівка та Тоненьке.

Крім того, росіяни вели наступальні бої у напрямках Мар'їнки та Новомихайлівки – успіху не мали відійшли. Вели розвідку у напрямку Опитного.

На Новопавлівському напрямку ворожого вогневого впливу зазнали території біля Вугледару, Великої Новосілки, Пречистівки, Новополя та Зеленого Поля.

На Запорізькому напрямку противник обстрілював райони населених пунктів Новоданилівка, Гуляйпільське, Чарівне, Полтавка, Малі Щербаки, Залізничне, Новоіванівка та Дорожнянка.

На Південнобузькому напрямку ворог здійснив обстріли в районах населених пунктів Олександрівка, Степова Долина, Лимани, Благодатне, Мирне, Котляреве, Шевченкове, Новомиколаївка, Первомайське, Партизанське, Широке, Червона Долина, Червоний Яр, Мурахівка, Лозове, Трудолюбівка, Зеленодольськ, Ольгине та Добрянка. А також вів наступальні бої у напрямку Потьомкіного, але успіху не мав і відійшов.

Напередодні стало відомо, що ЗСУ розпочали наступальні дії на багатьох напрямках на півдні України.

За інформацією CNN, українські військові в перший день контрнаступальної операції змогли звільнити чотири населені пункти на Херсонському напрямку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: