Окупанти завдали 14 ракетних та 15 авіаударів по Україні, ЗСУ відбили всі ворожі атаки – Генштаб

Читать на русском
Як наголосили в Генштабі, Сили оборони України утримують займані позиції та не допускають просування ворога по території нашої держави.
Генштаб ЗСУ

Протягом 193-го дня війни окупанти завдали по Україні 14 ракетних та понад 15 авіаційних ударів, ЗСУ відбили спроби наступу в районі 8 населених пунктів.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у зведенні станом на вечір неділі, 4 вересня.

«Протягом поточної доби ворог завдав 14 ракетних та понад 15 авіаційних ударів по військових та цивільних об’єктах на території нашої держави. Зокрема, постраждала цивільна інфраструктура в районах населених пунктів Харків, Миколаїв, Вознесенськ, Очаків, Сухий Ставок. У готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря перебувають носії крилатих ракет «Калібр», - йдеться у повідомленні.

У КМВА підрахували, скільки російських ракет вдається збивати засобами ППОУкраїнськими силами ППО як авіацією, так й зенітними ракетними підрозділами збивається від 50 до 70% ворожих ракет.

Як зазначається, авіаційне угруповання противника веде бойові дії з метою підтримки дій наземних угруповань, найінтенсивніше - на Південнобузькому та Донецькому напрямках. Водночас проблемним для противника залишається питання поповнення своїх втрат у живій силі. Так, у виправній колонії №124 міста Донецьк, представники приватної військової кампанії «Вагнер» намагаються вербувати засуджених до складу підрозділу.

У районі Херсона військовослужбовці 127-го полку 1-го армійського корпусу підняли бунт, написали відмову від участі у бойових діях. Відомо, що однією із причин є незадовільне всебічне забезпечення: на передових позиціях особовий склад полку залишився навіть без води. Частину військовослужбовців забрали представники контррозвідки противника, подальша їх доля невідома.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка залишається без суттєвих змін. Зберігається загроза ракетних та авіаційних ударів з повітряного простору та території Республіки Білорусь.

Згідно з інформацією Генштабу, на інших напрямках противник здійснив обстріли військової та цивільної інфраструктури із застосуванням танків, бойових машин, мінометів, ствольної та реактивної артилерії. На Сіверському напрямку обстріляв 12 населених пунктів Чернігівської та Сумської областей, також застосував БпЛА.

Посилення інтенсивності обстрілів вздовж державного кордону у Генштабі ЗСУ пояснили нещодавньою ротацією артилерійських підрозділів противника. Крім того, не виключається застосування ворогом диверсійно-розвідувальних груп у прикордонних районах України.

На Харківському напрямку ворог обстріляв райони населених пунктів Одноробівка, Соснівка, Уди, Руські Тишки, Петрівка, Руська Лозова, Великі Проходи, Старий Салтів, Петрівка, Норцівка, Гусарівка, Чепіль, Покровське. Завдав авіаційних ударів у районах Перемоги та Гусарівки. Крім того, ворог застосував БпЛА в районах населених пунктів Питомник, Руська Лозова, Слатине, Іванівка, Балаклія, Савинці та Руські Тишки.

На Слов’янському напрямку обстрілів окупантів зазнали населені пункти Богородичне, Долина, Краснопілля, Нова Дмитрівка, Дмитрівка, Мазанівка, Сулигівка, Карнаухівка.

На Краматорському напрямку російські загарбники вели обстріли у районах населених пунктів Слов’янськ, Сіверськ, Райгородок, Донецьке, Григорівка, Івано-Дар’ївка, Званівка, Спірне, Веселе, Переїзне. Противник завдав авіаударів у районах Богородичного та Верхньокам’янського.

На Бахмутському напрямку ворог вів обстріли у районах населених пунктів Зайцеве, Бахмутське, Соледар, Бахмут, Яковлівка, Білогорівка, Виїмка та Роздолівка; на Авдіївському напрямку - у районах Новокалинове, Бердичі, Водяне, Первомайське, Красногорівка, Авдіївка, Орлівка.

Контрнаступ ЗСУ на Херсонщині став несподіванкою для росіян – британська розвідкаКонтрнаступ Збройних сил України в Херсонській області став для російських окупантів тактичною несподіванкою.

На Новопавлівському напрямку під удар потрапили Мар’їнка, Парасковіївка, Микільське, Вугледар, Солодке, Шевченко, Велика Новосілка, Богоявленка, Павлівка, Новодонецьке, Новомайорське, Нескучне, Времівка, також ворог завдав авіаційного удар у районі Новомихайлівки.

Як зазначає Генштаб, на Запорізькому напрямку ворог вів обстріли у районах населених пунктів Зарічне, Щербаки, Новоданилівка, Білогір’я, Гуляйпільське, Гуляйполе, Дорожнянка, Червоне, Полтавка, Ольгівське, Новопіль, Новосілка, Бурлацьке, Времівка. Також завдав авіаційних ударів у районах Білогір’я, Полтавки та Времівки.

На Південнобузькому напрямку противник продовжує вести оборонні дії, обстріляв практично всі населені пункти вздовж лінії зіткнення. Крім того, завдав авіаційних ударів у районах населених пунктів Любомирівка, Безіменне, Костромка, Білогірка, Велике Артакове. Для коригування вогню артилерії активно застосовував БпЛА.

Як наголосили в Генштабі, Сили оборони України утримують займані позиції та не допускають просування ворога по території нашої держави.

Нашим підрозділам вдалося успішно відбити атаки ворога в районах населених пунктів Краснопілля, Бахмутське, Бахмут, Майорськ, Зайцеве, Кодема, Соледар та Первомайське.

Ракетні війська та артилерія наземних угруповань українських військ продовжують виконувати завдання з контрбатарейної боротьби, порушення системи управління та логістичного забезпечення противника.

Нагадаємо, що минулої доби суботи, 3 вересня, ЗСУ вдалось ліквідувати ще 450 російських окупантів. Усього від початку повномасштабного вторгнення в Україну втрати росії становлять 49 500 солдатів.

Раніше ми повідомляли, що за три доби пара Bayraktar знищили техніки рф на майже 27 млн доларів.

Також стало відомо, що нові підрозділи російської армії отримують до 40% не боєздатної техніки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: