Здавав місця техніки ЗСУ у Києві: затримано чергового корегувальника вогню

Читать на русском
Мешканець столиці передавав представнику росії GPS-координати військових об'єктів та фото місць дислокацій ЗСУ у Києві.
ілюстративне фото

Правоохоронці затримали киянина, який передавав представнику росії GPS-координати військових об'єктів та фото місць дислокацій ЗСУ у Києві.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора у суботу, 3 вересня.

Коригувальники ворожого вогню не зможуть вийти під заставу: ВР прийняла поправкуВерховна рада у вівторок, 16 серпня, змінила процедуру запобіжного заходу для коригувальників вогню ворога.

Так, затримано та повідомлено про підозру 42-річного киянина за фактом несанкціонованого поширення інформації про переміщення, рух та розташування Збройних сил України.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що протягом липня – серпня 2022 р. підозрюваний з корисливих спонукань неодноразово передавав представнику Росії через месенджер інформацію про розташування та рух на території міста Києва підрозділів та військової техніки ЗСУ. До зазначених повідомлень коригувальник додавав GPS-координати військових об'єктів та фото місць дислокацій», - йдеться у повідомленні.

Під час затримання у чоловіка вилучили мобільний телефон та ноутбук. Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Нагадаємо, раніше у Харкові затримали коригувальника вогню російських окупантів. Також було затримано коригувальника ударів по школах у Миколаєві.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: