Нові підрозділи російської армії отримують до 40% не боєздатної техніки – розвідка

Читать на русском
Нові російські підрозділи оснащують радянською технікою, з якої близько 40 відсотків потребує ремонту і відновлення.
gur.gov.ua

Нові російські підрозділи оснащують радянською технікою, з якої близько 40% потребує ремонту і відновлення.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.

Зазнаючи катастрофічних втрат, росія намагається створювати нові військові частини та з’єднання. За словами представника ГУР МО України Вадима Скібіцького, новий армійський корпус рф зможе сформувати лише до кінця листопада.

«Історія з третім армійським корпусом розтягнеться до листопада. Проблема – людський ресурс. Укомплектування спеціалістами. Щоб підготувати нормального спеціаліста потрібно 3-4 місяці», – зауважує він.

Втрати російської армії перевищили 49 тисяч осібВтрати особового складу російських окупантів перевищили 49 тисяч убитих. Минулої доби рф втратила ще 350 солдатів.

Крім цього, для кремля проблемою залишається комплектування корпусу технікою та озброєнням. Адже вся новітня техніка була на озброєнні тих батальйонно-тактичних груп, які заходили на українську територію ще в лютому-березні. Тепер окупанти отримують радянську техніку, майже половина з якої уже не боєздатна.

«Зараз ми бачимо, що всі підрозділи, що формуються, оснащуються іще радянськими зразками озброєння, які знімаються з баз зберігання й арсеналів та поступають у війська. За нашими оцінками 40 відсотків бойової техніки не боєздатна. Її потрібно ремонтувати та приводити до ладу», – додають розвідники.

Нагадаємо, Головне управління розвідки Міноборони перехопило розмову, в якій російський окупант каже, що деякі його товариші по службі планують відмовлятися далі воювати в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: