За три доби пара Bayraktar знищили техніки рф на майже 27 млн доларів

Читать на русском
Упродовж трьох діб, парою БпЛА Bayraktar ТВ-2 було знищено ворожу техніку загальною вартістю близько 26,5 мільйона доларів.
armyinform com ua

Упродовж трьох діб, парою БпЛА Bayraktar ТВ-2 було знищено ворожу техніку загальною вартістю близько 26,5 мільйона доларів.

Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

«Упродовж трьох діб, з 31 серпня по 2 вересня, парою БПЛА Bayraktar ТВ-2 було знищено ворожу техніку загальною вартістю близько 26,5 мільйона доларів», – йдеться в повідомленні.

Зазначають, що військові за допомогу Bayraktar знищили:

  • 8 одиниць танків Т-72 (орієнтовна вартість одного 3 мільйони доларів);
  • по одній одиниці САУ АКАЦІЯ (1,6 мільйона доларів);
  • БМП (0,6 мільйона доларів);
  • гаубиці (0,3 мільйона доларів).

«Ні за які гроші»: виробник Bayraktar прокоментував можливість продажу БСПЛ росіїУ компанії Baykar заявили, що надто цінують співпрацю з Україною і в нинішній ситуації ні за яких умов не продаватимуть росії безпілотники.

До того ж було пошкоджено 5 танків Т-72 та одну БМП на 1,85 мільйона доларів. Загальна вартість знищеної та пошкодженої російської техніки складає 28,35 млн доларів.

«Ефективні турецькі Байрактари у вмілих руках наших воїнів – потужна зброя! Один із апаратів – допомога від дружньої Литви», – додав Залужний.

Нагадаємо, в Україні наступного року може бути запущено завод із виробництва турецьких безпілотників «Байрактар». У кремлі вже погрожують «демілітаризувати» це виробництво.

Додамо, з початку російського вторгнення на територію України загальні втрати особового складу окупантів перевищили 49 тисяч убитих. Минулої доби рф втратила 350 солдатів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: