РФ з початку війни втратила в Україні більше 900 елітних фахівців – ВВС

Читать на русском

Росія за півроку втратила в Україні понад 900 військових із еліти – пілотів, десантників, бійців ГРУ, Росгвардії та інших підрозділів.

Російська армія за півроку війни в Україні втратила понад 900 елітних фахівців, на підготовку яких пішли роки зусиль та мільйони доларів. Серед них – морські піхотинці, співробітники росгвардії, спецназ ГРУ та інші.

Про це йдеться у розслідуванні ВВС Russia. Зазначимо, що журналісти брали свої підтверджені дані про втрати рф (за даними Генштабу ЗСУ, кількість убитих росіян вже перевищила 48 тисяч).

Станом на 1 вересня джерелам ВВС вдалося встановити загибель 151 військовослужбовця спецназу ГРУ, майже кожен четвертий з них – офіцер (22%). За консервативними оцінками, вибуття 130 бійців може бути рівноцінним повному виходу зі строю однієї з рот спецназу.

Загалом, втрата офіцерів спецназу може бути для російської армії найбільш чутливою і важкою. Оскільки якщо гине командир роти спецназу ГРУ, то замінити його може лише офіцер такої ж військової спеціальності.

Експерти зазначають, що в ході війни в Україні загони ГРУ використовуються для вирішення невластивих елітним розвідникам завдань, а це призводить до додаткових втрат.

Залужний: П'ята частина російського угруповання в Україні вже розгромлена ЗСУВтрати російських окупантів в живій силі та техніці вражають - вже п'ята частина російського угруповання, залученого до війни в Україні, розгромлена

Також відомо про загибель 245 співробітників Росгвардії, більшість із них – співробітники підрозділів особливого призначення (загони спецназу, СОБР та ОМОН). Найбільші втрати у загону спецназу «Барс» із Казані та «Меркурій» із Смоленська.

З відкритих джерел журналісти встановили загибель 20 співробітників ФСБ та ФСО. Більшість цих втрат – службовці прикордонних військ, які підпорядковуються ФСБ. Проте є серед загиблих і офіцери найбільш засекречених підрозділів.

П'яту частину всіх ідентифікованих загиблих російських військовослужбовців, за даними ВВС, складають десантники.

«Загальновійськові підрозділи вс рф виявилися не готові до штурмових дій. Причому мала частина – концептуально, через нестачу у штаті важкої техніки, а набагато більша – технічно, через банальне невміння вести ближній бій зі стрілецькою зброєю», – розповів експерт.

BBC також має інформацію про 67 російських військових льотчиків, які загинули під час вторгнення в Україну (включаючи штурманів і бортмеханіків). Як зазначає видання, це особлива категорія втрат, оскільки екіпажі бойових літаків та гелікоптерів – штучні фахівці та еліта будь-якої армії світу: підготовка одного льотчика-снайпера може займати 15-17 років і коштує 12-14 млн доларів.

Нагадаємо, росія зіткнулася з серйозним браком особового складу в Україні та шукає нові способи збільшити чисельність своїх військ.

Згідно з останньою оцінкою американської розвідки, щодня гинуть або зазнають поранень 500 російських військових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: