Пентагон почне активніше використовувати морські шляхи для доставки військової допомоги Україні – WP

Читать на русском
Зараз потрібен постійний потік великокаліберних боєприпасів і важкого озброєння. Кораблі в цьому плані вигідніше - вони можуть перевозити величезну кількість вантажів
Ілюстративне фотоВікіпедія

Сполучені Штати почнуть активніше використовувати морські шляхи для доставлення Україні військової допомоги. Це пов'язано з тим, що військові потреби України зараз змінилися.

Про це розповів представник Пентагона американському виданню The Washington Post.

У США офіційно підписано контракт на виробництво NASAMS для УкраїниКонтракт передбачає виготовлення ЗРК NASAMS в термін до 23 серпня 2024 року - тобто, протягом двох років

На перших етапах надання військової допомоги США більше покладалися на авіасполучення, оскільки велика військово-транспортна авіація швидше доставляє озброєння в пункт призначення. Однак зараз потрібен постійний потік великокаліберних боєприпасів і важкого озброєння. Кораблі в цьому плані вигідніше - вони ходять повільніше, ніж літаки, зате можуть перевозити величезну кількість вантажів.

Такі зміни в логістиці дозволять Україні накопичити більш значний арсенал для майбутньої кампанії, оскільки сумарний обсяг військових вантажів, який буде їй передаватися, тільки збільшиться.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що адміністрація американського президента Джозефа Байдена присвоїть назву місії допомоги Україні, а також призначить відповідального генерала.

Також у Сполучених Штатах мають намір наростити виготовлення реактивних систем залпового вогню HIMARS і високоточних снарядів GMLRS до них. Для цього вже виділено масштабне фінансування.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: