Росія зіткнулася із серйозним браком особового складу, готова відправляти воювати поранених – розвідка США

Читать на русском
Росії не вистачає особового складу для війни в Україні, тому вона готова компенсувати цей брак, змушуючи воювати поранених та набираючи більше найманців.

Росія зіткнулася з серйозним браком особового складу в Україні та шукає нові способи збільшити чисельність своїх військ.

Про це CNN заявили два американські чиновники з посиланням на розвідувальні дані.

У росії набирають людей для участі у війні в Україні через біржі праці – розслідуванняДекілька підрозділів російської армії, які воювали в Україні, шукають людей через біржу праці. Найбільше людей шукає 37-ма мотострілецька бригада з Бурятії.

«Російські збройні сили відчувають гостру нестачу особового складу в Україні. Ми вважаємо, що Міністерство оборони росії прагне набрати контрактників, щоб компенсувати цей брак, у тому числі шляхом примусу поранених солдатів до відновлення бойових дій, найму особового складу у приватних охоронних компаній, а також виплати премій призовникам», – розповів представник США.

Американські чиновники також заявили про наявність достовірної інформації про те, що міністерство оборони рф розпочне вербування засуджених злочинців в Україні в обмін на помилування та фінансову компенсацію.

Нагадаємо, українська розвідка також повідомляла, що в росії зберігається гостра нестача охочих воювати, тому доводиться залучати до армії громадян країн Центральної Азії.

Крім того, через провал прихованої мобілізації у центральних та південно-східних регіонах росії, міноборони змушене збільшити кількість найманців ПВК на війні в Україні.

Нещодавно путін підписав указ, який передбачає збільшення штатної чисельності збройних сил росії на 137 тисяч військових.

У ISW вважають, що указ навряд чи створить значну бойову міць у найближчому майбутньому. Він свідчить про те, що путін намагається уникнути наказу про загальну мобілізацію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: