Ізраїль завдав ракетних ударів по аеропорту Алеппо у Сирії: що відомо

Читать на русском
Ізраїль обстріляв ракетами міжнародний аеропорт Алеппо, який розташований поряд з передмістям міста Аль-Найреб.
Ілюстративне фотоІнтерфакс

У Сирії заявили, що Військово-повітряні сили Ізраїлю завдали ракетних ударів по міжнародному аеропорту Алеппо. Наразі ЦАХАЛ інформацію не коментує.

Про це повідомляє агентство SANA та видання newsru.co.il.

Згідно з організацією the Syrian Observatory for Human Rights, об'єктом атаки були розташовані поруч з аеропортом склади. У них потрапили чотири ракети.

Зазначається, що ізраїльські літаки атакували аеропорт о 20:00 за місцевим часом.

В результаті ракетних ударів ніхто не постраждав, військові зафіксували лише матеріальні збитки.

Ізраїль та Палестина домовилися про перемир'я у секторі Газа - Al JazeeraІзраїль та угруповання Ісламський джихад за посередництва Єгипту домовилися про перемир'я з вечора неділі, 7 серпня.

Згідно з повідомленнями агентства, аеропорт розташований поряд з передмістям міста Аль-Найреб. Жодних коментарів із ізраїльської сторони поки що не надходило.

Також іранські ЗМІ повідомляють, що удар по аеропорту завдали перед тим, як там мав здійснити посадку літак з Ірану, літак змінив курс і приземлився в аеропорту Дамаска.

При цьому, увечері 31 серпня сирійські ЗМІ повідомили про нову атаку ЦАХАЛу. Удари наносилися по цілях в Дамаску та його околицях.

Варто зазначити, що за останні роки Ізраїль завдав сотні ударів по іранських цілях у Сирії, але переважно уникав ударів по прибережних провінціях, де зосереджені основні військові сили росії.

Нагадаємо, що ізраїльська армія у неділю, 14 серпня, завдала ракетних ударів по іранських цілях поблизу основних сирійських баз росії.

Раніше Ізраїль знищив авіаударом завод із виробництва іранських БПЛА у Сирії. Росія звернулася до Ірану з проханням надати їй сотні бойових безпілотних літальних апаратів для використання у війні проти України. Іран нібито збирається їх надати і навіть готується навчити росіян ними користуватися.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: