Туреччина оголосила військову операцію проти курдів: завдано удару по Сирії, є загиблі

Читать на русском
Жителів прикордонних із Сирією регіонів було поінформовано про плани уряду за допомогою гучномовців. Завдано авіаудару по Сирії, щонайменше 11 загиблих.
фото: Анадолу

У Туреччині пізно ввечері у вівторок, 16 серпня, оголосили про початок військової операції проти курдських воєнізованих формувань. Відомо про удар турецької авіації по цілях на території Сирії, через який загинуло щонайменше 11 осіб. Туреччина називає курдів терористами.

Про це повідомляє Сіньхуа, із посиланням на дані правозахисної організації «Сирійська обсерваторія з прав людини».

Як повідомляється, жителів прикордонних із Сирією регіонів Туреччини було поінформовано про плани уряду за допомогою гучномовців із мечеті.

Згідно з даними ЗМІ, турецька авіація вже пролетіла над прикордонним районом Газіантеп і рухається по всій лінії зіткнення із Сирією.

Україна розриває дипвідносини із Сирією та запровадить персональні й економічні санкції – МЗСУкраїна розриває дипломатичні відносини із Сирією, розпочинає процес запровадження торговельного ембарго та санкцій.

Зазначається, що турки вдарили по сирійській військовій базі у північній провінції Алеппо поблизу кордону.

«Під час удару травми отримали восьмеро людей, а кількість загиблих може зрости через важко поранених», - йдеться у повідомленні видання.

При цьому, наразі незрозуміло, чи всі загиблі були військовослужбовцями.

«Авіаналіт трапився на тлі посилення Туреччиною ударів по північній та північно-східній Сирії у рамках кампанії Анкари проти курдських бойовиків», - повідомляє видання.

Нагдаємо, що напередодні Ізраїль завдав ударів поблизу російських баз у Сирії.

Раніше влада Фінляндії відмовилася екстрадувати курдів, яких Туреччина вважає терористами та вимагає передати їх турецькій владі, для її схвалення завки для вступу до НАТО.

Наприкінці червня стало відомо, що Туреччина відмовилася блокувати розширення НАТО.

Водночас, у МЗС Туреччини не бачать конкретних дій від Фінляндії та Швеції, які необхідні для того, аби Анкара схвалила їхні заявки до НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: