Ізраїль розпочав військову операцію проти ісламістів у секторі Газа

Читать на русском

Армія оборони Ізраїлю сьогодні, 5 серпня 2022 року, розпочала військову операцію проти терористичної організації «Ісламський джихад» у секторі Газа.

Армія оборони Ізраїлю сьогодні, 5 серпня 2022 року, розпочала військову операцію проти терористичної організації «Ісламський джихад» у секторі Газа.

Про це повідомляє Міноборони Ізраїлю.

Наразі ізраїльська армія завдає ударів по об'єктах у регіоні. Також повідомляється, що в тилу в радіусі 80 км від сектора оголошено «особливу ситуацію» - цей режим використовується для надання владі великих повноважень щодо цивільного населення з метою його захисту.

За даними палестинських ЗМІ, ізраїльська армія б'є по позиціям у північній частині Гази.

Військова операція розпочалася за кілька годин після того, як міністр оборони Бені Ганц звернувся до палестинського «Ісламського джихаду» з попередженням про те, що вживе заходів, якщо терористи не відмовляться від планів подальших нападів на Ізраїль.

Через загрозу ракетних ударів в Ізраїлі вже змінили порядок зльотів та посадок літаків у міжнародному аеропорту імені Бен-Гуріона. А в багатьох містах, у тому числі Тель-Авіві, Рамат-Гані, Кфар-Сабі, Раанані та Рамат а-Шароні відкрилися бомбосховища.

Терористичне угруповання з вівторка, 2 серпня, загрожувало атаками у відповідь на арешт свого лідера Басама Сааді на Західному березі. Дії терористів призвели до перекриття доріг та ізоляції палестинського населення у прикордонних районах.

«Нашим ворогам загалом і лідерам ХАМАСу та «Ісламського джихаду» я прямо говорю: «Ваш час обмежений». Загрозу буде усунено так чи інакше», - заявив Ганц і додав, що терористи взяли жителів Гази до заручників, оскільки тисячі палестинців не можуть скористатися закритим пунктом пропуску «Ерез».

Внаслідок ударів у північній частині сектора Газа було ліквідовано ватажка «Ісламського джихаду» Тайсира Джабарі. Інформацію підтвердили представники угруповання. Також повідомляється про ліквідацію ще близько 20 бойовиків.

Керівники «Ісламського джихаду» та ХАМАСу поклали відповідальність за ескалацію конфлікту на Ізраїль. А також оголосили про те, що терористичні організації виступлять проти Ізраїлю в цьому збройному протистоянні й анонсували удар по Тель-Авіву на 21:00.

Раніше Ізраїль знищив авіаударом завод із виробництва іранських БПЛА у Сирії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: