Ізраїль завдав ударів поблизу російських баз у Сирії – Reuters

Читать на русском
Удари були завдані поблизу єдиної середземноморської бази російського флоту в порту Тартус, де пришвартовані російські військові кораблі.
фото: dw.com

Ізраїльська армія у неділю, 14 серпня, завдала ракетних ударів по іранських цілях поблизу основних сирійських баз росії.

Про це повідомляє агенство Reuters.

Як зазначає сирійська армія, троє її військових були вбиті й троє поранені в результаті двох одночасних атак Ізраїлю на півдні від провінції Тартус і ще однієї – на столицю Дамаск.

Удари по північно-східній околиці столиці вразили форпости ліванського проіранського угруповання Хезболла, повідомили двоє сирійських військових перебіжчиків, знайомих з регіоном.

Україна розриває дипвідносини із Сирією та запровадить персональні й економічні санкції – МЗСУкраїна розриває дипломатичні відносини із Сирією, розпочинає процес запровадження торговельного ембарго та санкцій.

Водночас, була обстріляна іранська база поблизу села Абу-Афса разом з розміщеними поблизу неї системами протиповітряної оборони та радіолокаційною станцією. Удари були завдані поблизу єдиної середземноморської бази російського флоту в порту Тартус, де пришвартовані військові кораблі рф. Неподалік від місця ударів знаходиться й Хмеймім – основна авіабаза російського військового контингенту в Сирії.

Зазначається, що за останні роки Ізраїль завдав сотні ударів по іранських цілях у Сирії, але переважно уникав ударів по прибережних провінціях, де зосереджені основні військові сили росії.

Раніше Ізраїль знищив авіаударом завод із виробництва іранських БПЛА у Сирії. Росія звернулася до Ірану з проханням надати їй сотні бойових безпілотних літальних апаратів для використання у війні проти України. Іран нібито збирається їх надати і навіть готується навчити росіян ними користуватися.

Нагадаємо, що армія оборони Ізраїлю в п'ятницю, 5 серпня 2022 року, розпочала військову операцію проти терористичної організації «Ісламський джихад» у секторі Газа.

Згодом терористичне угруповання «Ісламський джихад» у відповідь на військову операцію ізраїльської армії в Секторі Газа почала масований ракетний обстріл західних і південних областей Ізраїлю.

У неділю, 7 серпня, Ізраїль та Палестина домовилися про перемир'я у секторі Газа.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: