Ізраїль знищив авіаударом завод із виробництва іранських БПЛА у Сирії

Читать на русском
Іноземці та члени Хезболли були вбиті в результаті ракетного удару на заводі, на якому за іранськими технологіями збиралися безпілотні літальні апарати. Їх могла отримати росія.
Associated Press

Армія оборони Ізраїлю рано вранці 22 липня завдала ракетного удару та зруйнувала іранське підприємство зі збирання безпілотних літальних апаратів у передмістях сирійської столиці Дамаску.

Про це повідомляє моніторингова група SOHR, а також The Jerusalem Post та Al Arabiya.

Згідно з даними групи, іноземці та члени «Хезболли» були вбиті в результаті ракетного удару в районі Ас-Сайда-Зайнаб на заводі, на якому за іранськими технологіями збиралися безпілотні літальні апарати, які найімовірніше Іран мав передати росії. Об'єкт повністю зруйновано.

Росія використовує на війні проти України контрабандну зброю від Іраку – The GuardianРосія за допомогою іранських мереж контрабанди отримує зброю та техніку з Іраку для ведення війни в Україні.

Внаслідок ізраїльського авіаудару було вбито не менше восьми людей: троє осіб несирійської національності, двоє представників ліванської шиїтської ісламістської організації «Хезболла» та троє сирійських військових.

Повідомляється, що також в результаті ізраїльського авіаудару були атаковані і військові бази, на яких перебувають іранські сили.

Нагадаємо, що росія звернулася до Ірану з проханням надати їй сотні бойових безпілотних літальних апаратів для використання у війні проти України. Іран нібито збирається їх надати і навіть готується навчити росіян ними користуватися.

На початку весни іранські ракети обстріляли консульство США в іракському Ербілі. Іранські ЗМІ підтвердили, що це помста за знищення двох іранських офіцерів у Сирії силами ізраїльських ВПС.

Напередодні Іран ввів санкції проти 61 американця. Обмеження запровадили на тлі невдалих переговорів щодо відновлення ядерної угоди.

Окрім цього, зазначимо, що росія використовує на війні проти України контрабандну зброю від Іраку.

Також у МЗС України стурбовані останніми висловлюваннями керівництва Ірану, в яких опосередковано виправдовується вторгнення росії. Раніше Іран посідав нейтральну позицію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: