Сирія розриває дипломатичні відносини з Україною в якості дзеркального заходу

Читать на русском
Сирія вирішила розірвати дипломатичні відносини з Україною в якості дзеркального заходу. Раніше Сирія визнала так звані ДНР та ЛНР.

Сирія ухвалила рішення розірвати дипломатичні відносини з Україною відповідно до принципу взаємності та у відповідь на аналогічне рішення Києва.

Про це повідомляє місцева агенція SANA.

Визнання Росією «Л/ДНР»: які країни засудили рішення, а які – підтрималиЛише чотири країни та дві невизнані республіки підтримали рішення Путіна про визнання Л/ДНР. Хто засудив – на карті.

При цьому в Міністерстві закордонних справ Сирії заявили, що український уряд практично розірвав відносини з їхньою країною у 2018 році, коли відмовив у продовженні посвідки на проживання сирійським дипломатам, які працюють у посольстві у Києві.

Нагадаємо, наприкінці червня Україна заявила, що розриває дипломатичні відносини з Сирією, а також розпочинає процедуру запровадження торговельного ембарго та накладання санкцій щодо сирійських юридичних та фізичних осіб.

Це сталося після того, як Сирія вирішила визнати «незалежність» так званих «Донецької та Луганської народної республік».

З цієї ж причини Україна розірвала дипломатичні відносини з Північною Кореєю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: