Росіяни вже працюють з «масовкою» перед завтрашнім приїздом місії МАГАТЕ – розвідка

Читать на русском
Загарбники доручили працівникам станції, які погодилися на співпрацю з росіянами, і спеціально підготовленій масовці створити у членів місії МАГАТЕ враження повної підтримки місцевими жителями дій окупантів.

Місія МАГАТЕ вже 1 вересня відвідає Запорізьку АЕС. До приїзду міжнародних експертів росіяни вже підготували «масовку» для створення видимості підтримки окупації.

Про це повідомляє прес-служба Головногое управління розвідки Міноборони України.

«Місія Міжнародного агентства з атомної енергії на чолі з головою Рафаелем Гроссі 1 вересня повинна прибути на Запорізьку атомну електростанцію для оцінки ситуації на станції і встановлення постійного представництва», - йдеться в повідомленні розвідки.

Як зазначається, зараз узгоджується маршрут обходу атомної електростанції в місцях, які обстрілювали російські окупанти.

При цьому, російські окупаційні війська напередодні візиту місії посилили провокації навколо Енергодара і ЗАЕС. Обстріли станції та можливих маршрутів прибуття експертів МАГАТЕ не припиняються.

Експерт пояснив, чому росіяни можуть влаштовувати провокації на тлі приїзду місії МАГАТЕПолітолог розповів, чому приїзд МАГАТЕ може викликати неоднозначну реакцію російської федерації.

У ГУР підкреслюють, що загарбники доручили працівникам станції, які погодилися на співпрацю з росіянами, і спеціально підготовленій «масовці» створити у членів місії МАГАТЕ враження повної підтримки місцевими жителями дій окупантів.

«Зараз з ними працюють російські технологи з відпрацювання сценарію і створення необхідної для кремля «картинки», - розповіли в ГУР.

На тлі таких дій окупантів у ГУР закликали світову спільноту сприяти об'єктивній роботі МАГАТЕ на Запорізькій АЕС. В ході роботи повинні бути з'ясовані всі обставини, які призвели до небезпечної ситуації на станції і можуть викликати радіаційну катастрофу.

«Місія МАГАТЕ на станції повинна завершитися створенням постійного представництва організації на ЗАЕС. Територія станції повинна бути негайно демілітаризована. Після чого буде створена 10-кілометрова зона безпеки і захищений транспортний коридор, яким в ЗАЕС будуть доставлятися необхідне обладнання та фахівці», - підкреслили у військовому відомстві.

Нагадаємо, що вдень 31 серпня місія Міжнародного агентства з атомної енергії прибула до Запоріжжя.

Водночас, окупанти не видали місії МАГАТЕ спеціальні перепустки, щоб безперешкодно проїхати до Запорізької АЕС.

У Міністерстві закордонних справ Литви вважають, що на Запорізьку АЕС слід запровадити миротворчі підрозділи.

Також місія МАГАТЕ провела інспекцію на Хмельницькій атомній електростанції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: