Місія МАГАТЕ виїхала з Києва на Запорізьку АЕС

Читать на русском
Автоколона місії МАГАТЕ на чолі з Рафаелем Россі вранці виїхала з Києва у бік Запорізької АЕС.
twitter.com/rafaelmgrossi

Автоколона місії Міжнародного агентства з атомної енергії виїхала з Києва у бік Запорізької атомної електростанції сьогодні вранці, 31 серпня.

Про це повідомляє Reuters.

Супутники Maxar Technologies фіксують наскрізні пробоїни в даху ЗАЕС – CNNПробоїни в даху будівлі знаходяться поруч з трьома російськими бронетранспортерами, в 150 метрах від одного з ядерних реакторів

Агентство зазначає, що поки неясно, коли місія МАГАТЕ планує дістатися найбільшої в Європі атомної електростанції, яка зараз контролюється російськими військами.

Місія МАГАТЕ вирушила до України з Відня 29 серпня. Учора голова агентства Рафаель Гроссі зустрівся з Володимиром Зеленським.

«Існують ризики інцидентів на станції, зрив роботи ядерних реакторів, відключення блоків Запорізької АЕС від нашої мережі. На станції є російська зброя. Тому це – світова загроза», – сказав президент.

Він також наголосив, що для місії МАГАТЕ має бути аксіомою те, що «Запорізька АЕС розташована на території України, є і залишатиметься власністю нашої держави».

Нагадаємо, в Офісі президента вчора заявили, що окупанти навмисне обстрілюють коридори, якими місія МАГАТЕ має їхати на атомну електростанцію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: