В ОВА розповіли про ситуацію на Запорізькій АЕС

Читать на русском
Наразі ситуація на Запорізькій АЕС залишається складною, але існує надія, що станція все ж таки повернеться під контроль «Енергоатому» та МАГАТЕ.

Наразі ситуація на Запорізькій АЕС залишається складною, але існує надія, що станція все ж таки повернеться під контроль «Енергоатому» та МАГАТЕ.

Про це заявив голова Запорізької ОВА Олександр Старух в ефірі телемарафону.

За його словами, станом на цю хвилину радіаційний фон на ЗАЕС відповідає нормі, але зберігається високий ризик аварії через непередбачувані дії окупантів. Ворог продовжує обстріли станції з мінометів, є влучання в один із об'єктів.

Росія перетворила Запорізьку АЕС на свою військову базу – КулебаКраїна-агресора перетворила Запорізьку АЕС на свою військову базу - таким чином, армія росії поставила під загрозу весь континент.

«Чим швидше територія ЗАЕС буде демілітаризована, тим швидше стабілізується безпекова ситуація. Є надія, що ЗАЕС повернеться під контроль «Енергоатому» та МАГАТЕ, а окупанти виведуть озброєні підрозділи з території атомної станції, дотримуватимуться міжнародних норм ведення війни», - сказав Старух.

Відомо також, що на території ЗАЕС продовжують перебувати російські військові. Місцеві жителі вже за звуком можуть відрізнити, коли чути «вихід» снаряда і буквально за кілька секунд «прихід». Це свідчить про те, що ворог обстрілює станцію та місто з невеликої відстані.

«Окупант має піти із ЗАЕС - ось завдання МАГАТЕ», - наголосив глава ОВА.

Нагадаємо, 29 серпня стало відомо, що місія Міжнародного агентства з атомної енергії прямує на Запорізьку АЕС. Її очолив генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссі. Однак, до складу місії є численні питання.

Тим часом фахівці припускають, що у разі аварії на Запорізькій АЕС радіаційна хмара може накрити південну частину України та дістатися деяких регіонів Росії.

Зазначимо, у Білому домі запропонували контрольовано заглушити реактори ЗАЕС, щоб уникнути аварії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: