ЄС призупинить дію угоди про спрощення візового режиму з росією – глава МЗС Угорщини

Читать на русском
У ЄС немає згоди щодо припинення видачі віз росіянам. Тому домовилися лише призупинити угоду про спрощений візовий режим.

Європейський союз призупинить дію угоди з росією, яка спрощує видачу віз. Але повної заборони на візи для росіян не буде – з цього питання немає одностайності.

Про це за підсумками засідання міністрів у Празі повідомив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто, повідомляє Reuters.

Зупинення угоди збільшить час обробки віз, вимагатиме більше документації та підвищить витрати до 80 євро з 35 євро.

Окрім самої Угорщини проти візових санкцій виступають Німеччина, Франція, Греція, Кіпр, Італія, Іспанія, Португалія та деякі інші країни, «за» – східні країни ЄС.

Нагадаємо, Польща, Фінляндія, Естонія, Латвія та Литва вимагають від Єврокомісії вжити колективних заходів для посилення візової політики щодо громадян росії. Інакше вони вживуть заходів на національному рівні.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба раніше коментував компромісний варіант ЄС. Він вважає його напівзаходом, яких слід уникати.

Кулеба відстоює точку зору, що російським туристам, бізнесменам і студентам потрібно заборонити поїздки до країн Євросоюзу та G7. Росіяни, які підтримують війну, просто мають визначитися – вони хочуть знищити Європу чи насолоджуватися відпочинком.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: