«Газпром» знову скорочує поставки газу до Франції

Читать на русском
Російський Газпром повідомив французьку енергокомпанію Engie про скорочення поставок газу від сьогодні, 30 серпня. Компанія заявляє про розбіжності в контрактах.
Getty Images

Російський «Газпром» повідомив французьку енергокомпанію Engie про скорочення поставок газу від сьогодні, 30 серпня. Компанія заявляє про «розбіжності в контрактах».

Про це повідомляє Bloomberg.

«Газпром» повідомив Engie, що причиною є нібито «розбіжності щодо деяких контрактів». Такий крок «Газпрому» сигналізує про подальше скорочення поставок енергії в Європу на тлі вже створеної росією енергетичної кризи в регіоні», – йдеться в повідомленні.

Газовий шантаж Європи: стало відомо, скільки у ЄС витратили на на помʼякшення газової кризиХоча Газпром стверджує, що поновить поставки після технічного обслуговування, стрімке зростання ціни контрактів сигналізує невпевненість ринку у таких обіцянках.

Напередодні прем'єр-міністр Франції Елізабет Борн закликала бізнес розробити плани енергозбереження до наступного місяця. Саме вони підприємці першими, якщо у Франції не залишиться іншого вибору, окрім як нормувати поставки газу і електрики.

Відомо, що поставки для Engie з боку «Газпрому» вже значно скоротилися після російського вторгнення в Україну. В компанії зазначили, що вже забезпечила обсяги, необхідні для виконання своїх зобов'язань перед клієнтами. Вони також прийняли ряд заходів, щоб знизити ризики будь-яких прямих фінансових і фізичних наслідків, які можуть виникнути в результаті припинення поставок газу з боку рф.

Нагадаємо, Франція готується до можливого перекриття поставок газу з росії. Для цього у країні складають список компаній, яким газ надаватиметься в пріоритетному порядку.

При цьому росія спалює природний газ на суму близько 10 мільйонів доларів на день, суворо обмежуючи свій експорт до Європи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: