Франція готується до припинення постачань газу з рф

Читать на русском
Франція готується до можливого перекриття поставок газу з росії. Для цього у країні складають список компаній, яким газ надаватиметься в пріоритетному порядку.
slon.fr

Франція готується до можливого перекриття поставок газу з росії. Для цього у країні складають список компаній, яким газ надаватиметься в пріоритетному порядку.

Про це заявив міністр економіки та фінансів Франції Бруно Ле Мер, передає Politico.

Міністр попередив про вкрай велику імовірність того, що рф повністю припинить постачання газу до Європи.

«Потрібно підготувати плани зниження навантаження, ми цим займаємося. Це означає ретельне вивчення кожної компанії, кожної сфери зайнятості, того, які компанії повинні скоротити споживання енергії, а які не можуть цього зробити», – додав Бруно Ле Мер.

Також відомо, що французький уряд запропонував низку заходів щодо врегулювання можливих перебоїв у постачанні газу, включно з можливістю реквізувати газові електростанції в рамках ширшої законодавчої пропозиції щодо купівельної спроможності.

Нагадаємо, Канада прийняла рішення передати російському газовому монополісту «Газпром» турбіну, необхідну для газопроводу «Північний потік-1». З початком вторгнення в Україну турбіну затримали на заводі, де її ремонтували, оскільки санкції забороняють постачання до росії газового обладнання.

Україна відреагувала на рішення Канади повернути «Газпрому» турбіну.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц привітав скандальне рішення Канади про передачу російському «Газпрому» турбіни для трубопроводу «Північний потік-1».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: