РФ щодня спалює газу на 10 млн доларів, при цьому обмежуючи постачання до Європи – дослідження

Читать на русском
Росія спалює близько 4,34 млн кубометрів газу на день. Це еквівалентно 0,5 відсоткам потреб ЄС у газі.

Росія спалює природний газ на суму близько 10 мільйонів доларів на день, суворо обмежуючи свій експорт до Європи.

Про це йдеться у дослідженні компанії Rystad Energy, повідомляє CNN.

Країни ЄС за графіком заповнюють сховища газу, але вартість цього у 10 разів вищаКраїни Євросоюзу за графіком заповнюють сховища газу до зими, але вартість підготовки цього року вдесятеро вища, ніж зазвичай. Крім того, сховища не вдасться заповнити, якщо росія припинить постачання Північним потоком.

Супутниковий моніторинг показав, що з 11 липня росія спалює велику кількість природного газу на об'єкті ЗПГ «Портова» неподалік кордонів з Фінляндією – раніше цей газ надходив трубопроводом «Північний потік — 1» до Німеччини.

Як йдеться у дослідженні, за цінами на газ у Європі на рівні 67 доларів за мільйон британських теплових одиниць спалювання оцінюється приблизно у 10 мільйонів доларів на день.

За оцінками Rystad Energy, росія спалює близько 4,34 млн кубометрів газу на день. Це еквівалентно 1,6 млрд кубометрів на рік, або близько 0,5% потреби ЄС у газі.

Нагадаємо, раніше ЗМІ писали, що «Газпром» спалює власний видобутий газ на компресорних вузлах та терміналах, щоб не постачати його до Європи.

З 31 серпня до 2 вересня «Газпром» припинить постачання газу до європейських країн через газопровід «Північний потік» – нібито для технічного обслуговування.

Тим часом країни ЄС виділили близько 280 мільярдів євро на пом'якшення впливу енергетичної кризи на домогосподарства та бізнес.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: