Українська армія змогла здивувати Захід тим, як винищує російських окупантів – NYT

Читать на русском
Українські військові неординарно підходять до застосування отриманого від Заходу озброєння, а також вміло розпоряджаються своїми ресурсами, завдаючи чутливі втрати російським військам
Ілюстративне фотоГенеральний штаб ЗСУ

Успіхи України у війні вразили та здивували західні держави. Українська армія дуже нестандартно та успішно застосовує отримане від Заходу озброєння - так, як мало хто від неї очікує.

Про це пише американське видання The New York Times.

Журналісти видання поговорили з військовими експертами та представниками Пентагону, які розповіли, що українська армія застосовує зброю так, як ніхто від неї не очікує. З моменту потоплення російського крейсера «Москва» в Чорному морі у квітні та удару по аеродрому в Криму в серпні в США та інших західних країнах наростає здивування від того рівня ефективності, який демонструють ЗСУ.

Російська ППО абсолютно безпорадна проти ракет РСЗВ HIMARS – експертЕксперт назвав російську армію збіговиськом клоунів, яке використовує тактику ППО часів Другої світової війни

Українські військові призвичаїлися переміщати ракети, встановлюючи їх у Кузови вантажівок. А ракетні системи часто монтуються на борту швидкохідних бойових катерів. Українські повітряні сили змогли поєднати радянські винищувачі МіГ-29 та американські протирадарні ракети HARM - що до цього моменту вважалося абсолютно неможливим, оскільки ракети створені спеціально під винищувачі стандарту НАТО.

«Ви не можете просто повісити будь-яку ракету на будь-який літак, тут задіяно безліч авіоніки та інших аспектів високопродуктивних літаків. І вони це зробили» - пояснив виданню колишній командувач військами США в Європі генерал Ходжес.

Експерти також здивовані тією ефективністю, яку демонструє Україна в питанні застосування БПЛА. Російська армія зазнає втрат від дій досить тихохідних ударних турецьких БПЛА Bayraktar, а то і взагалі від кустарно пристосованих для бомбометання безпілотників цивільного призначення. При цьому хвалена багаторівнева система ППО росії виявилася безпорадна проти такої тактики - хоча БПЛА не мають систем самооборони, виявляються будь-яким радаром і літають зі швидкістю не більше 130 км/год.

До вибухів на складі рф в районі Джанкоя причетний «елітний український військовий підрозділ» – NYTВідповідальність за вибухи на складі боєприпасів у районі Джанкоя несе елітний український військовий підрозділ, який діяв у тилу ворога, пише видання NYT з посиланням на джерело.

Окремої згадки заслуговує удар по аеродрому біля Новофедорівки в Криму; виконаний без попередження союзників силами українського спецназу і партизанів, він цікавий тим, що при ударі застосовувалося імпровізована зброя та абсолютно нестандартна тактика, яка в підсумку принесла ЗСУ великий успіх.

Збройні Сили України серед американців вже отримали збірне прізвисько МакГайвера - це популярний герой телесеріалу 1980-х років, який постійно вибирався з важких ситуацій, ефективно використовуючи надзвичайно прості імпровізовані пристосування.

Інженерна винахідливість України різко контрастує з російською тактикою - згідно з радянською доктриною, росіяни наступають повільно, неквапливо і знищуючи артилерією все живе попереду себе. Експерти вважають, що удари ЗСУ по Криму знаменують початок нової кампанії - під час якої Україна, використовуючи свої технічні можливості, буде витісняти росіян із зон, де вони звикли відчувати себе в безпеці.

Нагадаємо, раніше глава Міноборони України Олексій Резніков говорив, що основною перевагою ЗСУ перед російськими окупантами є використання нестандартних підходів до ведення війни, а також якісне застосування готівкових сил і засобів - в той час, як росія намагається грати від кількісної переваги.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: