Російська ППО абсолютно безпорадна проти ракет РСЗВ HIMARS – експерт

Читать на русском
Експерт назвав російську армію збіговиськом клоунів, яке використовує тактику ППО часів Другої світової війни
Реактивна система залпового вогню HIMARSrus.azattyq.org

Протиповітряна оборона окупантів виявилася абсолютно безпорадна проти ракет з реактивних систем залпового вогню HIMARS, які застосовують проти російських військ Збройні Сили України.

Про це розповів відомий італійський військовий експерт Томас Тейнер, повідомляє УНІАН.

Тейнер проаналізував відео, на якому зображені удари ЗСУ по Антонівському мосту. За його словами, оператори російської ППО запускають зенітні ракети в повітря, задаючи їм маршрут і вручну програмуючи тимчасовий детонатор. Це означає, що радари росіян не в змозі засікати та наводитися на ракети GMLRS, які випускаються з HIMARS.

У Пентагоні спростували заяву Шойгу про знищення HIMARS в УкраїніУ Пентагоні назвали неправдивими заяви російського міністра Шойгу про знищення кількох систем HIMARS в Україні.

Але це не все. Тейнер зазначив, що окупанти запускають ракети й біля мосту, і на заході від нього. Це означає, що вони не знають фактичного профілю польоту ракети з HIMARS, тому росіяни застосовують тактику часів Другої світової війни, яка в сучасних умовах взагалі нічого не варта.

«Стріляти боєприпасами з запрограмованим часом підриву в повітря і сподіватися, що шрапнель потрапить у ворожий об'єкт в повітрі - це технологія початку Другої світової війни. Але це те, що зараз робить російська армія клоунів зі своїми дорогими ракетами» - резюмував експерт.

Нагадаємо, українські захисники в ніч на неділю, 14 серпня, ще раз вдарили по Антонівському мосту в окупованому Херсоні. Зараз встановлюється, чи можуть окупанти перевозити через нього техніку.

Пізніше стало відомо, що керівний склад російської окупаційної армії тікає до захопленого Мелітополя на Запоріжжі після масового підриву мостів у Херсонській області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: