Генерал-майор ЗСУ спрогнозував, коли Україна може святкувати перемогу

Читать на русском
Активна фаза війни в Україні може закінчитися до кінця цього року. Остаточна перемога ЗСУ над російськими окупантами можлива не раніше за весну.
фото: eurosolidarity.org

Активна фаза війни в Україні може закінчитися до кінця цього року – звільненням Херсону. Остаточна перемога ЗСУ над російськими окупантами можлива не раніше за весну.

Про це розповів генерал-майор Дмитро Марченко в інтерв'ю РБК-Україна.

Війна проти України почалася з Криму і ним має закінчитися – звернення ЗеленськогоЗеленський випустив нове звернення за підсумками 9 серпня, 167-го дня війни проти російських окупантів.

Зокрема, йому запитали: Скільки, на вашу думку, може тривати ця війна?

«Я не хотів би братися за прогнози. Але якщо у нас буде та кількість озброєння, яка нам була обіцяна, яка нам потрібна, то, думаю, навесні наступного року ми святкуватимемо перемогу», - сказав він.

За словами Марченка, точку неповернення Україна вже пройшла після Ірпеня та Бучі, тому говорити про будь-які переговори шляхом здачі якоїсь своєї території категорично не можна.

«Якщо ми це зробимо, то ми цю війну просто покладемо на плечі наших дітей. Якщо ми залишимо ворогові бодай шматок землі, він повернеться додому, зробить певні висновки і через шість чи вісім років нападе знову. Тому нам потрібно відстояти всю територію, нам треба брати під контроль усі кордони України та не залишати їм жодного клаптика нашої землі», - додав генерал.

Також Марченко вважає, що звільнення Херсона стане закінченням активної фази війни. І це станеться ще до кінця року.

«Херсон – 100%. Тобто, звільнення Херсона та закінчення активної фази ведення війни, а потім уже відбуватимуться якісь більш локальні воєнні дії. Але до кінця року ми маємо закінчити основну фазу цієї війни», - сказав він.

Нагадаємо, британська розвідка вважає, що війна в Україні зараз на порозі нової фази.

В ОПУ прокоментували сценарій із закінченням війни не на умовах України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: