До вибухів на складі рф в районі Джанкоя причетний «елітний український військовий підрозділ» – NYT

Читать на русском
Відповідальність за вибухи на складі боєприпасів у районі Джанкоя несе елітний український військовий підрозділ, який діяв у тилу ворога, пише видання NYT з посиланням на джерело.

Відповідальність за вибух на складі боєприпасів у Джанкойському районі окупованого Криму «несе елітний український військовий підрозділ, який діяв у тилу ворога».

Про це повідомляє видання The New York Times із посиланням на високопоставленого українського чиновника.

Аналітики пояснили, чому росія не звинуватила Україну у вибухах в КримуРосія не стала звинувачувати Україну в атаці на військовий аеродром у Криму, оскільки це стало б свідченням неефективності її ППО.

Жодних додаткових подробиць операції джерело не розкрило. Видання зазначає, що такі атаки в тилу ворога «є свідченням винахідливості українських сил»: з початку війни Україна використовує нетрадиційну тактику, щоб зрівняти сили.

Україна офіційно, звісно, не брала на себе відповідальності за інциденти у Криму, але у NYT вважають, що на причетність України натякнув Михайло Подоляк. «Ще раз нагадаю, що Крим нормальної країни — це про Чорне море, гори, відпочинок та туризм. А окупований російськими бойовиками Крим — це про вибухи складів та зростання смертельної небезпеки для загарбників та злодіїв. Демілітаризація у дії», – написав він Twitter.

Ще однією ознакою причетності України журналісти вважають обіцянку Андрія Єрмака «продовжувати демілітаризацію Криму та інших захоплених територій до повної деокупації України».

Нагадаємо, сьогодні вранці, 16 серпня, у селі Майське неподалік Джанкоя в окупованому Криму пролунали вибухи на складі боєприпасів.

У міністерстві оборони росії заявили, що вибухи сталися внаслідок диверсії.

За непідтвердженою інформацією ЗМІ, кілька вибухів сталося також на території російської військової авіабази у селищі Гвардійське під Сімферополем.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: