Пентагон підтвердив надання Україні протирадарних ракет

Читать на русском
Протирадарні, інакше - протирадіолокаційні ракети можуть вражати будь-які радари противника, включаючи радари систем ППО
AGM-88 (HARM)Вікіпедія

Пентагон підтвердив, що в декількох останніх пакетах військової допомоги, які були передані Україні, були присутні протирадіолокаційні ракети AGM-88 (HARM).

Про це повідомляє американський телеканал CNN.

Так, заступник міністра оборони США з політичних питань Колін Каль розповів на брифінгу, що США дійсно передали Україні певну кількість таких ракет. Він не уточнив, скільки їх було, коли вони були відправлені, і що за тип ракет був переданий - хоча пізніше інший представник міністерства оборони США підтвердив телеканалу, що мова йде саме про ракети AGM-88.

Росіяни мають у надлишку ракет С-300 – Повітряні сили ЗСУРосійські окупанти мають надлишок старих радянських ракет С-300 і велику кількість засобів ППО.

«Ми робимо багато, щоб у короткостроковій перспективі існуючі Військово-повітряні сили України залишалися в повітрі та були більш боєздатними» - зазначив Каль.

Ракета AGM-88 є одним з найбільш далекобійних видів озброєння, які США передали Україні. Ракета може запускатися з винищувача, її дальність - 48 кілометрів, тобто вона може навестися на радар і вразити його, коли літак-носій буде за межами радіуса дії системи ППО. Ракети можуть вражати радарні установки будь-якого типу, включаючи сюди радари російських систем С-300 та С-400, а також протибатарейні радари російської артилерії.

Нагадаємо, 5 серпня ЗСУ серед іншого повністю розгромили батарею комплексів ППО С-300, знищивши мінімум чотири установки та радарний комплекс. 7 серпня на півдні також був знищений радар ППО росіян разом з однієї з установок «Панцир С-1». Загалом за останні два тижні по установках ППО росіян пройшла коса смерті - знищено, за різними даними, не менше 20 систем різних типів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: