Усі хочуть перемоги України, але ніхто не хоче воювати з росією – Зеленський

Читать на русском
Зеленський заявив, що Україні потрібно більше зброї, оскільки вона захищає безпеку усієї Європи.
Reuters

Усі західні країни хочуть перемоги України, але ніхто не хоче воювати з росією. Тому, якщо Україна захищає європейську безпеку, їй потрібно більше зброї.

Про це президент Володимир Зеленський сказав у інтерв'ю The Washington Post.

Війна в Україні: що Зеленський обіцяв упродовж п'ятого місяця повномасштабної агресіїВолодимир Зеленський упродовж п'ятого місяця війни обіцяв відновити експорт зерна, виконати умови для євроінтеграції та деокупувати українські території.

«Всі боялися війни. Слухайте, ніхто не хоче воювати з росією. Усі хочуть перемоги України, але ніхто не хоче воювати із росією. От і все. І саме тому ми мали вирішити, як залишатися сильними. Якщо ніхто не хоче з ними воювати, всі бояться з ними воювати — вибачте, тоді ми вирішуватимемо, як це зробити, чи правильно це, чи неправильно. Але війна піде далі, вглиб Європи, тож, будь ласка, надішліть нам зброю, адже ми теж вас захищаємо», – сказав Зеленський.

Він також подякував США за військову допомогу. Президент констатував, що до початку повномасштабної війни ЗСУ мали лише зброю радянських часів.

«Той мінімум, який у нас був з 2014 року, на мою думку, недостатній. Серйозні сили, які нам були потрібні, на зразок HIMARS, які ми зараз бачимо, або, скажімо, 155-міліметрова артилерія — я вже не говорю про танки та авіацію — нічого цього у нас не було і не було можливості купити це. Єдине, про що ми домовилися, це військові дрони, Байрактари тощо. Але за всієї поваги, дронами воювати не можна», – сказав він.

Нагадаємо, Зеленський закликав західні держави повністю заборонити в'їзд громадянам росії.

Раніше президент назвав п'ять складових російської тактики в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: