Резніков назвав основну перевагу ЗСУ перед російськими окупантами

Читать на русском
Резніков висловив незгоду з думкою експертів про те, що для успішного наступу потрібно мати кількісно більше сил, ніж у противника
Олексій РезніковEPA - European Pressphoto Agency

Основною перевагою Збройних сил України перед російськими окупантами є використання нестандартних підходів до ведення війни, а також якісне застосування готівкових сил і засобів - в той час, як росія намагається грати від кількісної переваги.

Про це розповів міністр оборони України Олексій Резніков в інтерв'ю Голосу Америки.

Генерал-майор ЗСУ спрогнозував, коли Україна може святкувати перемогуАктивна фаза війни в Україні може закінчитися до кінця цього року. Остаточна перемога ЗСУ над російськими окупантами можлива не раніше за весну.

Спілкуючись з журналістами, Резніков висловив незгоду з думкою експертів про те, що для успішного наступу потрібно мати кількісно більше сил, ніж у противника.

«У мене є два дуже близьких друга, вони одночасно друзі України – це два секретарі з оборони Бен Уоллес і Ллойд Остін. Вони мені обидва говорили, що росіяни використовують тактику м'ясорубки, величезного ресурсу, який тиском, ордами намагається перемогти вас. «Якщо ви спробуєте з ними боротися аналогічною тактикою, ви не переможете і ми Вам не зможемо в цьому допомогти». Тому ми повинні з вами застосовувати та використовувати нестандартні підходи» - пояснив він.

Резніков додав, що ЗСУ повинні перевершувати російську армію не за кількістю солдатів - не важливо, скільки м'яса нажене на фронт росія, якщо ЗСУ будуть більш якісно застосовувати свої сили та засоби, будуть майстерно наносити по росіянам удари.

Данілов розповів, за якої умови Україна може здобути перемогу над росією до кінця рокуДанілов також підтвердив, що повною та остаточною перемогою у війні з росією для України буде вихід на державні кордони станом на 2013 рік.

Прикладом такого майстерного застосування ЗСУ наявних засобів щодо російських окупантів є застосування перших двох отриманих Україною РСЗВ HIMARS - переконавшись, що українці чудово застосовують цю зброю, загальне число переданих систем довели до 16.

«Тому наше завдання цю перевагу робити не кількістю солдатів, танків, а якістю і дальністю поразок» - резюмував міністр.

Нагадаємо, раніше Резніков висловив думку, що заморозки війни росії проти України не буде, але можливе «охолодження» ситуації для відновлення ресурсів у обох сторін.

Також він повідомив, що Україна на сьогодні не втратила на фронті жодної ракетної системи залпового вогню HIMARS за час використання у війні з росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: