«Знущання з правосуддя»: у США прокоментували судилище над ЗСУ в Маріуполі

Читать на русском
Сполучені Штати закликали російським режим виконувати свої зобов'язання згідно з міжнародним правом.

США засудили плани російської федерації провести так званий трибунал над українськими захисниками «Азовсталі» в окупованому росією Маріуполі.

Про це повідомляє Reuters, з посиланням на представника Держдепартаменту США Неда Прайса.

«Кремль намагається відвести від себе відповідальність за агресивну війну президента путіна та відвернути увагу від переконливих доказів звірств, які російські сили вчинили в Україні. Заплановані показові процеси є нелегітимними та знущанням з правосуддя, і ми їх рішуче засуджуємо», - йдеться у повідомленні.

Чи наважиться росія вчинити «суд» над українськими військовополоненими у Маріуполі: думка експертаПолітолог припустив, чи наважиться росія вчинити «суд» над українськими військовополоненими у Маріуполі на День Незалежності.

Як нагадав представник американського Держдепу, усі військовослужбовці ЗСУ, включно з вітчизняними та іноземними добровольцями, включеними до складу Збройних сил, мають право на статус військовополонених, і мають право на захист відповідно до Женевських конвенцій.

При цьому, США закликали російським режим виконувати свої зобов'язання згідно з міжнародним правом, нагадавши, що продовжуватимуть твердо підтримувати український народ, який захищає свою свободу.

Нагадаємо, російські окупанти на День Незалежності України готували самосуд над українськими військовими у Маріуполі. Провести судилище збиралися на сцені місцевої філармонії, де вже встановили тюремні клітки.

У розвідці допускають, що росіяни можуть завдати по будівлі точкового ракетного удару, щоб звинуватити ЗСУ.

Тим часом Управління ООН з прав людини висловило «занепокоєння» щодо планів окупантів провести «суд» над українськими військовополоненими у Маріуполі. Такий процес може прирівнюватись до воєнного злочину.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: