Самосуд над «азовцями» у Маріуполі: у ГУР не виключають ракетний удар рф по будівлі

Читать на русском
Самосуд рф над полоненими захисниками Азовсталі у День незалежності України. Одним із сценаріїв може стати точковий ракетний удар росії по будівлі.

Окупанти планують провести в окупованому Маріуполі показовий «суд» над полоненими захисниками Азовсталі у День незалежності України. Одним із сценаріїв може стати точковий ракетний удар росії по будівлі, з метою звинуватити ЗСУ.

Про це у п'ятницю, 19 серпня, повідомило Головне управління розвідки Міноборони.

Україна закликала світ не допустити судилища над українськими військовими у МаріуполіУкраїна закликає світ не допустити проведення так званого суду над захисниками Маріуполя, а також направити міжнародні місії до місць утримання українських військовополонених.

За даними розвідки, зараз триває переобладнання вцілілого приміщення Маріупольської філармонії.

«На сцені філармонії монтуються залізні клітини, в яких утримуватимуть українських захисників. Також зводиться кілька нових тимчасових споруд поряд із приміщенням. Щоб надати вигляду «легітимності» цієї акції, окупанти готують спеціально навчених «свідків» і завозять представників рашистських ЗМІ», - наголосили у розвідці.

При цьому, за одним із можливих сценаріїв окупантів, по приміщенню може бути завдано точкового ракетного удару.

«У разі реалізації такого сценарію, рашисти спробують традиційно перекласти провину за скоєний злочин на Україну», - попередили в ГУР.

Нагадаємо, Україна закликала світову спільноту не допустити показового суду в Маріуполі над українськими захисниками.

Раніше повідомлялося, що російські окупанти готують самосуд над українськими військовими в Маріуполі. Провести судилище збираються на сцені місцевої філармонії, де вже встановили тюремні клітки. «Суд» може відбутися у День Незалежності України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: