В ООН «дуже стурбовані» запланованим самосудом над українськими військовополоненими

Читать на русском
В ООН стурбовані планами росії влаштувати судилище над українськими військовополоненими у Маріуполі. Такий процес може дорівнювати воєнному злочину.

Управління ООН з прав людини висловило «занепокоєння» щодо планів окупантів провести «суд» над українськими військовополоненими у Маріуполі. Такий процес може прирівнюватись до воєнного злочину.

Про це на брифінгу повідомила представниця Управління Равіна Шамдасані, повідомляє Reuters.

Україна закликала світ не допустити судилища над українськими військовими у МаріуполіУкраїна закликає світ не допустити проведення так званого суду над захисниками Маріуполя, а також направити міжнародні місії до місць утримання українських військовополонених.

«Підтримувана росією «влада», схоже, встановлює металеві клітки в рамках планів створення так званого «міжнародного трибуналу». Ми дуже стурбовані тим, як це робиться. У ЗМІ є кадри кліток, що будуються в маріупольській філармонії, справді масивних кліток, і, мабуть, ідея полягає в тому, щоб утримувати в'язнів. Це неприйнятно, це принизливо», – сказала Шамдасані.

За її словами, умисне позбавлення військовополоненого права на справедливий судовий розгляд буде рівносильним воєнному злочину з боку росії.

«Ми стурбовані тим, що відмова у доступі до незалежних спостерігачів залишає військовополонених відкритими для тортур з метою отримання від них зізнань», – додала вона.

Нагадаємо, російські окупанти на День Незалежності України готують самосуд над українськими військовими у Маріуполі. Провести судилище збираються на сцені місцевої філармонії, де вже встановили тюремні клітки.

У розвідці допускають, що росіяни можуть завдати по будівлі точкового ракетного удару, щоб звинуватити ЗСУ.

Володимир Зеленський заявив, що судилище над українськими військовими назавжди закриє росії будь-яку можливість переговорів з Україною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: