Україна закликала світ не допустити судилища над українськими військовими у Маріуполі

Читать на русском
Україна закликає світ не допустити проведення так званого суду над захисниками Маріуполя, а також направити міжнародні місії до місць утримання українських військовополонених.
Kozatsky_D via Twitter

Україна закликала світову спільноту не допустити так званого суду над українськими військовими у Маріуполі, а також направити представників ООН та Червоного Хреста до місць, де утримуються полонені, насамперед до Оленівки.

Про це йдеться у спільній заяві сил безпеки та оборони.

Наголошується, що «операція з порятунку» 2,5 тисяч захисників Маріуполя була єдиним можливим варіантом збереження їхнього життя. Іншим варіантом була б лише загибель.

Трагедія в Оленівці: експерти повністю спростовують російську версію – розслідування CNNЕксперти, опитані CNN, виключають удар по колонії в Оленівці із РСЗВ HIMARS. Усі ознаки вказують на те, що росія намагається пропхати неправдиву версію загибелі українських військовополонених.

Україна нагадала, що з полону в червні вдалося звільнити 95 захисників Маріуполя, більшість із них тяжко поранені.

Українська держава, йдеться у заяві, виконує зобов'язання щодо соціального захисту полонених військовослужбовців, тоді як росія нехтує домовленостями, не визнає міжнародні норми та правила ведення війни.

«Зі свого боку Україна постійно посилює публічну комунікацію з нашими партнерами, звертається до міжнародних організацій та світових лідерів, привертає увагу світу до дій, які чинить ворог із українськими військовими, які перебувають у полоні. Ми закликаємо увесь цивілізований світ не допустити анонсованого катами судилища у Маріуполі над українськими Захисниками та Захисницями. Вимагаємо негайно направити представників Організації Об'єднаних Націй, Міжнародного комітету Червоного Хреста до місць, в яких утримують українських військовополонених, передусім – Оленівки», – йдеться у заяві.

Нагадаємо, російські окупанти готують самосуд над українськими військовими у Маріуполі. Провести судилище збираються на сцені місцевої філармонії, де вже встановили тюремні клітки.

За попередньою інформацією, «суд» може відбутися у День Незалежності України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: