Мера Рубіжного судитимуть за співпрацю з окупантами

Читать на русском
Прокурори направили до суду обвинувальний акт щодо очільника Рубіжного Луганської області за фактом колабораційної діяльності.
Українська правда

Прокурори направили до суду обвинувальний акт щодо очільника Рубіжного Луганської області за фактом колабораційної діяльності.

Про це повідомила Луганська обласна прокуратура.

Слідчі встановили, що в березні цього року мер Рубіжного, фактично самоусунувшись від виконання своїх повноважень, добровільно очолив окуповану тергромаду міста Рубіжне Луганської області.

«Крім того, в період з березня по квітень поточного року обвинувачений публічно підтримав загарбницькі дії рф, зокрема так звану «спеціальну воєнну операцію» та заперечив здійснення збройної агресії проти України, закликаючи до співпраці з окупантами», – йдеться в повідомленні.

Викриття колаборантів: скільки заявок надіслали українці на «єВорог»До чат-боту єВорог українці надіслали правоохоронцям понад 940 заявок про колаборантів. Їх перевірить СБУ.

За вчинене йому загрожує тюремний строк до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, контррозвідники Служби безпеки України затримали в Одеській області російського агента, який займався коригуванням ракетних обстрілів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: