Україна в ООН запропонувала МАГАТЕ розмістити на ЗАЕС постійну місію

Читать на русском
За словами українського постпреда, місія МАГАТЕ повинна на власні очі побачити ситуацію на ЗАЕС саме такою, яка вона є
Сергій КислицяУкраїнська правда

Міжнародному агентству з атомної енергетики (МАГАТЕ) варто подумати над постійною присутністю своїх представників на Запорізькій атомній електростанції.

Про це заявив постійний представник України в ООН Сергій Кислиця під час засідання Ради Безпеки ООН 23 серпня.

За словами українського постпреда, місія МАГАТЕ повинна на власні очі побачити ситуацію на ЗАЕС саме такою, яка вона є.

Ймовірність аварії на ЗАЕС наближається до ста відсотків – президентЗеленський закликав світ висунути росії ультиматум - окупанти повинні забратися зі станції та вивезти звідти весь свій вибухонебезпечний непотріб

«Хотів би я, щоб ми тут зібралися, щоб почути те, що хоче почути весь світ. А саме те, що рф демілітаризує ЗАЕС, виводить війська і передає АЕС уряду України. Замість цього ми витратили понад годину, упустили цей час для того, щоб почути балаканину» - зазначив він.

Кислиця додав, що російські окупанти не сприймають міжнародне співтовариство всерйоз. Вони влаштували клоунаду, зібрали РБ ООН, щоб обговорити власні провокації та терор на ЗАЕС, звинувачуючи в цьому Україну.

Нагадаємо, російські окупанти замінували Запорізьку атомну електростанцію. Якщо там станеться вибух або пожежа, то можливі наслідки будуть в десять разів перевищувати наслідки аварії на Чорнобильській АЕС. Ціна катастрофи, яка може статися на ЗАЕС, дуже висока - можуть постраждати десятки країн Європи, Близького Сходу та Азії.

Розвідка вважає, що російські окупанти можуть готувати на Запорізькій атомній електростанції провокацію з виникненням пожежі. Для цього вони розмістили на території ЗАЕС велику кількість легкозаймистого автомобільного палива.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: