Немає об’єктивних перепон, щоб місія МАГАТЕ не потрапила на ЗАЕС – Зеленський

Читать на русском
Немає жодних об’єктивних перепон, щоб місія МАГАТЕ не потрапила на Запорізьку АЕС.  Про це йдеться у вечірньому зверненні президента України Володимира Зеленського.

Немає жодних об’єктивних перепон, аби місія МАГАТЕ не потрапила на Запорізьку АЕС.

Про це йдеться у вечірньому зверненні президента України Володимира Зеленського в четвер, 18 серпня.

Глава держави повідомив, що сьогодні обговорив з генсеком ООН Антоніу Гутеррішем обговорили параметри цієї місії й те, що «вона може дуже швидко та цілком безпечно потрапити на станцію в легальний спосіб через вільну територію нашої держави».

Вдесятеро гірше, ніж ЧАЕС: експерти оцінили наслідки можливої аварії на Запорізькій АЕСУ разі можливої аварії на Запорізькій АЕС потенційна зона відчуження становитиме понад 30 тисяч квадратних кілометрів – понад десять чорнобильських зон. Запорізька область фактично буде втрачена для проживання та господарства. Наслідки відчують й інші країни.

«Той, хто влаштував ядерний шантаж, точно не може бути «транспортером» будь-яких таких місій. Росія має негайно й безумовно допустити представників МАГАТЕ на станцію й так само негайно та безумовно вивести свої війська з території станції. Світ має силу, щоб це забезпечити», - наголосив президент.

Нагадаємо, в росії заявили, що можуть розглянути питання про виведення в холодний резерв енергоблоків №5 і №6, що призведе до зупинки Запорізької атомної електростанції.

Через обстріл Запорізька АЕС працює з ризиком порушення норм радіаційної та пожежної безпеки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: