Maxar Technologies: немає жодних ознак цілеспрямованого обстрілу ЗАЕС

Читать на русском
Дані Maxar Technologies викривають брехню російського президента путіна про те, що Україна нібито обстрілює ЗАЕС
Фото з супутникаMaxar Technologies

Супутникові знімки, які поширила компанія Maxar Technologies, свідчать про те, що немає жодних ознак цілеспрямованого обстрілу Запорізької атомної електростанції у тимчасово окупованому Енергодарі.

Про це повідомляє американський телеканал CNN з посиланням на дані Maxar Technologies.

Таким чином, дані Maxar Technologies викривають брехню російського президента володимира путіна про те, що Україна нібито обстрілює ЗАЕС, про що Путін заявив 19 серпня. Супутникові знімки компанії, оприлюднені вранці 19 серпня, показують, що характер пошкоджень і руйнувань на ЗАЕС і в околицях абсолютно не змінився з 19 липня.

Нагадаємо, 18 серпня російські окупанти відхилили вимогу генерального секретаря Організації об'єднаних Націй Антоніу Гутерріша про негайну демілітаризацію зони навколо Запорізької атомної електростанції та виведення звідти всіх російських військ.

Також російські окупанти замінували Запорізьку атомну електростанцію. Якщо там станеться вибух або пожежа, то можливі наслідки будуть в десять разів перевищувати наслідки аварії на Чорнобильській АЕС. Ціна катастрофи, яка може статися на ЗАЕС, дуже висока - можуть постраждати десятки країн Європи, Близького Сходу та Азії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: