Ситуація на ЗАЕС: джерела в розвідці попереджають про ймовірність російської провокації з пожежею на станції

Читать на русском
Окупанти вчиняють дії, які вказують на можливу підготовку масштабної та дуже небезпечної провокації на станції
Ілюстративне фотоnpp.zp.ua

Російські окупанти можуть готувати на Запорізькій атомній електростанції провокацію з виникненням пожежі. Для цього вони розмістили на території ЗАЕС велику кількість легкозаймистого автомобільного палива.

Про це написав координатор громадського руху «Спільна справа» Олександр Данилюк у своєму Facebook з посиланням на власні джерела української розвідки на ЗАЕС.

Maxar Technologies: немає жодних ознак цілеспрямованого обстрілу ЗАЕСДані Maxar Technologies викривають брехню російського президента путіна про те, що Україна нібито обстрілює ЗАЕС

Він зазначив, що крім заготівлі палива для майбутньої пожежі окупанти також здійснюють інші дії, які вказують на можливу підготовку масштабної та дуже небезпечної провокації на станції.

«На це вказує також напрямок на станцію додаткових підрозділів РХБЗ (військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту)» - зазначив він.

Нагадаємо, 18 серпня російські окупанти відхилили вимогу генерального секретаря Організації об'єднаних Націй Антоніу Гутерріша про негайну демілітаризацію зони навколо Запорізької атомної електростанції і виведення звідти всіх російських військ.

Також російські окупанти замінували Запорізьку атомну електростанцію. Якщо там станеться вибух або пожежа, то можливі наслідки будуть в десять разів перевищувати наслідки аварії на Чорнобильській АЕС. Ціна катастрофи, яка може статися на ЗАЕС, дуже висока - можуть постраждати десятки країн Європи, Близького Сходу та Азії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: